Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑγορά Οθόνης και Κάρτας γραφικών
Kostis Pap ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Άγγελε και συγχαρητήρια για τη δουλειά σου για μια ακόμα φορά. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αξίζει η αγορά οθόνης 2Κ με κάρτα γραφικών gtx1070. Περισσότερο χρήση για gaming. Από ότι έχω δει και στους οδηγούς σου δεν προτιμάς οθόνες 2Κ. Θεωρείς θα ήταν καλύτερα μια οθόνη full hd με μια κάρτα gtx 1060? Και κάτι ακόμα. Επειδή έχω διαβάσει την ιστορία σου για το πώς βρέθηκες στο χώρο. Είμαι απόφοιτος πολυτεχνείου 28 χρονών. Θεωρείς εφικτό την ολοκληρωτική στροφή καριέρας στον προγραμματισμό στην συγκεκριμένη ηλικία? Γενικά έχω ασχοληθεί με Fortran σε μαθηματικά προβλήματα όποτε έχω κάποια ιδέα. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κώστα,
Το 2k είναι η ιδανική ανάλυση για την GTX 1070, στον οδηγό δεν προτείνουμε σχετικά μοντέλα γιατί έχουν συνολικά πολύ μικρή διαθεσιμότητα, το e-shop φέρνει μόνο τέσσερα σχετικά μοντέλα.
Σίγουρα πάντως μια GTX 1060 έχει σημαντικά υψηλότερο value for money, καθώς με σημαντικά λιγότερα χρήματα πιάνει πάνω από το 70% της απόδοσης της 1070 στο Full HD.
Για το θέμα του προγραμματισμού, ειλικρινά δεν γνωρίζω τι δυνατότητες υπάρχουν για κάποιον που δεν έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε συγκεκριμένες εμπορικές γλώσσες ή συγκεκριμένους τομείς, όπως την ανάπτυξη εφαρμογών. Και ας μην ξεχνάμε πόσο πίσω είναι γενικά η Ελληνική αγορά όσον αφορά την τεχνολογία.
Πάντως, είχα διαβάσει πρόσφατα αυτό το άρθρο για τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και είχα δει το παρακάτω βίντεο που πάει κόντρα στη λογική πως "όλοι πρέπει να μάθουν προγραμματισμό".
 https://www.youtube.com/watch?v=EFwa5Owp0-k
Πιθανώς να σε βοηθήσουν στην απόφασή σου.

Kostis Pap απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Aρα με βάση όσα μου είπες θα θεωρούσες καλύτερο συνδυασμό μια gtx 1080 με μία οθόνη 2Κ στα 60hz ή 144 hz εφ όσον υπάρχει το μπάτζετ? H μια gtx 1070 με οθόνη full hd στα 144 hz?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

H gtx 1070 με οθόνη full hd στα 144 hz σίγουρα έχει υψηλότερο value for money, εφόσον σου επαρκούν οι 24 μέχρι 27 ίντσες. Οι υψηλότερες αναλύσεις είναι καλύτερες για μεγαλύτερες διαστάσεις.