Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑγορά Οθόνης υπολογιστή μέχρι 250 ευρώ
Perry Vts ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, θέλω να προχωρήσω σε αγορά οθόνης υπολογιστή μέχρι 250 ευρώ. Η μέγιστη ανάλυση που μπορώ να υποστηρίξω τώρα είναι FHD (καθώς δεν έχω κάρτα γραφικών ακόμη) και η διάμετρος θα ήθελα να είναι 24 ή 27 ίντσες (περιορισμός λόγω χώρου). Έχω δει το τελευταίο διάστημα διάφορα reviews για την AOC 24G2U και την αντίστοιχη AOC 27G2U και μου άρεσαν από τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Παλαιότερα μου είχαν κάνει πολύ θετική εντύπωση και οι Dell P2419HC και Dell P2421D. Επίσης, τώρα τελευταία βλέπω και Ultrawide εναλλακτικές χωρίς όμως να έχω κατασταλλάξει σε κάποια συγκεκριμένη. Η χρήση θα είναι Gaming χωρίς απαιτήσεις για FPS (60 max αν παίζει ρόλο), ταινίες και εργασίες για τη σχολή (κώδικας κυρίως), αλλά έχοντας μόνο 1 οθόνη μέχρι στιγμής "έπαιζα" με workspaces, κάτι που ίσως μπορούσα να αλλάξω με ultrawide και αυτός είναι ο μόνος λόγος που ξεκίνησα να κοιτάζω τέτοιες οθόνες. Βάσει των απαιτήσεών μου, αλλά και της εμπειρίας σας, τι θα μου προτείνατε;
Σας ευχαριστώ.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Για αρχή, πρέπει να καταλήξεις να χρειάζεσαι 16:9 ή ultrawide οθόνη, καθώς μιλάμε για διαφορετικές κατηγορίες οθονών.

Οι δύο AOC που αναφέρεις είναι αρκετά καλές επιλογές. Τα IPS panel θα σε καλύψουν για χρήση γραφείου, ενώ δεν θα έχεις κάποιο θέμα στο ελαφρύ gaming.

Για gaming συνηθως επιλέγουμε VA λόγω των υψηλών ρυθμών ανανέωσης σε χαμηλό κόστος. Ωστόσο, αυτό είπες πως δεν σε ενδιαφέρει.