egrafes egr ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα! Ετοιμάζομαι να αγοράσω pc και έχω επιλέξει για κάρτα γραφικών αυτην (Asus GeForce RTX 2060 6GB EVO OC) και ενώ κοιτούσα για οθόνη και ήμουν ανάμεσα στην (https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-odyssey-lc27g55tqw-27-curved-qhd-144hz-p-PER.171056) και  στην (https://www.e-shop.gr/othoni-aoc-q27g2u-27-led-quad-hd-144hz-p-PER.171038)  πρόσεξα οτι και οι δύο γράφουν “FreeSync ” ενώ η κάρτα γραφικών “Nvidia G-Sync”. Διάβασα τα άρθρα “Βελτίωση των Γραφικών με τα AMD Freesync / Nvidia G-Sync” και “Οθόνη Υπολογιστή: Τι Πρέπει να Προσέξω Στην Αγορά PC Monitor” και ήθελα να ρωτήσω αν έχει αλλάξει κάτι στις οθόνες  (πχ όπως λέει το άρθρο “Nvidia πλέον υποστηρίζει τη λειτουργία του Gsync και σε ορισμένες οθόνες με Freesync”

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Δεν έχει αλλάξει κάτι, η Nvidia πλέον υποστηρίζει Gsync σε οθόνες με Freesync. Ωστόσο, τα μοντέλα αυτά είναι συγκεκριμένα.

Ανεπίσημα, λειτουργεί και σε κάποιες άλλες οθόνες, αλλά δεν υπάρχει κάποια εγγύηση σωστής λειτουργίας εκεί. Την επίσημη λίστα μπορείς να τη βρεις εδώ.

egrafes egr απάντησε πριν 3 έτη

καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! μπορείς να μου προτείνεις κάποια οθόνη με παρόμοια χαρακτηριστικά και περίπου στην ίδια τιμη που να υποστηρίζει το  Gsync;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν ψάχνεις κάποια 27αρα, 144Hz, 1440p που υποστηρίζει G-sync, πρέπει να ανέβεις πάνω από τα 300 για να βρεις κάποια επιλογή.

egrafes egr απάντησε πριν 3 έτη

πρακτικά αν πάρω μια οθόνη απο τις παραπάνω και απλά δεν χρησιμοποιώ το gsync θα έχω προβλήματα με παιχνίδια τύπου, cod, assassins, gta rp klp; 
επιπλέον βρήκα αυτό το άρθρο (https://pcmonitors.info/reviews/aoc-cq27g2u-cq27g2/) για την (https://www.e-shop.gr/othoni-aoc-q27g2u-27-led-quad-hd-144hz-p-PER.171038)  που αν κατάλαβα καλά λέει ότι λειτουργεί και με το gsync χωρίς πρόβλημα αλλα δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν γνωρίζω καλά αγγλικα

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης έχει μεγάλη διαφορά με τα FPS που πιάνει η κάρτα σου, τότε μπορεί να δημιουργηθεί το λεγόμενο tearing. Το G-sync και το Freesync συγχρονίζουν την οθόνη με την κάρτα, ώστε να αποφύγουν ακριβώς αυτό.