Andy Harrison ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα παιδιά,
Έχω κάνει πέρσι αναβάθμιση στον υπολογιστή μου, αλλά λόγω περιορισμένου budget κράτησα την παλιά μου οθόνη. Φέτος σκέφτομαι την αγορά μίας οθόνης 2K, μιας και η κάρτα γραφικών μου μπορεί να την υποστηρίξει για τη χρήση που τη θέλω, έχοντας budget περίπου 200-380€. Την προορίζω κυρίως για πολύωρη εργασία αλλά και για κανένα game χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά και για ταινίες και netflix.
Είχα βρει αυτήν σε προσφορά: Dell-P2418D
αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολέψει όσον αφορά τη χρήση που τη θέλω αλλά και αν οι 24" είναι πολύ λίγες για τέτοια ανάλυση.
Επίσης έχω δει και αυτήν: HP-Pavilion-32
Άλλα δεν ξέρω αν οι 32" είναι κάπως too much για αυτήν την ανάλυση. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε μια 27" 1080p 9ετίας που δυστυχώς η ποιότητα κείμενου δεν είναι και η καλύτερη ακόμα και με το cleartype, και με κουράζει αρκετά, γι'αυτό σκέφτομαι αυτή την αλλαγή.
Κατά κύριο λόγο κοιτάζω σε IPS ή VA πάνελ, αν υπάρχει freesync ακόμα καλύτερα, αλλά δεν είναι το κύριο κριτήριο σε καμία περίπτωση. Οποιαδήποτε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ πολύ.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Οι 32 ίντσες είναι εντάξει στο 1440p, δεν θα έχεις πρόβλημα. Το θέμα είναι από τι απόσταση θα βλέπεις την οθόνη και αν θα σου φαίνεται εσένα μεγάλη, που είναι βεβαίως κάτι υποκειμενικό. Δεν θα προτείναμε 24 ίντσες σε 1440p.
Αν θέλεις κάτι ενδιάμεσο, αυτή στις 27 ίντσες έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά.

Andy Harrison απάντησε πριν 6 έτη

Σ'ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την κατατοπιστικότατη απάντηση. Έχω αρκετό χώρο στο γραφείο που επιτρέπει κάποια απόσταση με την οθόνη, οπότε από αυτής της πλευράς δεν με βλέπω να έχω πρόβλημα.

Μάλλον τελικά κλίνω στην BenQ που προτείνεις γιατί είναι ακριβώς στο μέγεθος που ξέρω πως με βολεύει σίγουρα και στα specs που τη θέλω.