Αντώνης Λέλης ρώτησε πριν 3 έτη

Λιγουρεύομαι μια Ultrawide οθόνη εδώ και χρόνια.
Έχω απορίες για τις οποίες παίρνω συγκεχυμένες απαντήσεις στο Internet και διστάζω:

  1. Θα τρέχει απροβλημάτιστα σε linux; Θέλω να τη συνδέω σε Ubuntu και σε Raspberry pi (και Retropie ενίοτε).
  2. Το FreeSync λειτουργεί απροβλημάτιστα σε αυτήν την ανάλυση; (Όλα μου τα PC είναι AMD).
  3. Θα τη συνδέω και σε Windows laptop ως δεύτερη οθόνη. Θα έχω παραμόρφωση; Ρωτάω επειδή όσες φορές χρησιμοποίησα ως δεύτερη οθόνη κάποια με άλλη ανάλυση (4:3 ή άλλες πιο εξωτικές -με μετατροπέα hdmi->vga ή απευθείας με HDMI), είχα πάντα παραμόρφωση είτε στη μία είτε στην άλλη οθόνη, όποιες ρυθμίσεις κι αν δοκίμαζα. Το laptop είναι κλασσικά 1080p.

Αν τελικά υπάρχουν προβλήματα, θα πάω σε δύο οθόνες 1080p, γιατί η μία δε μου φτάνει. Υπάρχει τρόπος να συνδέσω και τις δύο σε laptop που έχει μια έξοδο; (Για Windows κυρίως αυτή η ερώτηση).
Αν δεν υπάρχουν προβλήματα, θα εκτιμούσα μερικές προτάσεις αγοράς Ultrawide οθόνης. Κύρια χρήση γραφείου και μόνο περιστασιακά ταινίες και μη απαιτητικά παιχνίδια.
Ευχαριστώ.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου, δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα με μία Ultrawide οθόνη σε καμία από τις περιπτώσεις που αναφέρεις, μπορείς να δεις εδώ που χρησιμοποιούν μία μαζί με laptop, και εδώ σε Linux..Δύο καλές επιλογές είναι αυτή ή αυτή, η οποία είναι και freesync..

 

Αντώνης Λέλης απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ήταν κατατοπιστική.
Απλά οι προτάσεις είναι πολύ ακριβότερες από ότι υπολόγιζα. Με τόσα χρήματα παίρνω δύο αξιοπρεπείς οθόνες 1080p ή μία super ultra-wide.
Και οι δύο προτάσεις σας έχουν κατακόρυφη ανάλυση 1440p. Είναι σημαντικό αυτό; Δε με χαλάει η μεγαλύτερη ανάλυση, προφανώς, αλλά ανεβάζει πολύ την τιμή. Είχα στο μυαλό μου κατακόρυφη ανάλυση 1080p. Και τα βίντεο αυτή δείχνουν -αν δεν κάνω λάθος.
Πχ κάτι σαν αυτό θα ήταν αξιοπρεπές; LG-29UM69G-B-29-Gaming-Monitor
Ευχαριστώ και πάλι

Αντώνης Λέλης απάντησε πριν 3 έτη

Υ/Γ: Να δώσω κάτι παραπάνω για Dell, για να έχω μεγαλύτερη εγγύηση. Για άλλες μάρκες, δε θα ήθελα να περάσω τα 200€.

Αντώνης Λέλης απάντησε πριν 3 έτη

Υ/Γ2: Από παιχνίδια παίζω μόνο Minecraft. Και νομίζω ότι δε θα δω διαφορά πάνω από 1080p. Η ανάλυση θα βοηθούσε για καμιά ταινία μόνο.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δύσκολα θα βρεις τέτοια οθόνη σε χαμηλή τιμή, ειδικά αυτό το διάστημα...δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάτι άλλο από τα συνεργαζόμενα καταστήματα μας..η οθόνη που αναφέρεις φαίνεται ΟΚ.