Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑγορά οικονομικού υπολογιστή
Takis apple ρώτησε πριν 3 έτη

Γιώργο ξανά βάζω την τελευταία μου ερώτηση εδώ αφού σε διευκολύνει εδώ εσένα. Ήταν ερώτηση προς τον Γιώργο που του έκανα το πρωί  και είναι διευκρινιστική ερώτηση για να είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά την προηγούμενη απάντησή του. Ισως να την έχει ήδη δει  κι εκείνος, εγώ στην ξανά βάζω εδώ όπως ακριβώς την έκανα και σε αυτόν.
"Καλημέρα Άγγελε και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, με προσανατόλισες αρκετά..
Απλά να διευκρινίσω για να είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα την απάντηση σου, η ερώτηση μου δεν έχει να κάνει μόνο στη φθηνή λύση. Αν μου έλεγες μην αγοράσεις τον refurbish από μαγαζί με έναν χρόνο εγγύηση γιατί δεν εμπιστεύεσαι τους υπολογιστές refurbish από τις εταιρίες ή δεν σου άρεσε το συγκεκριμένο μοντέλο,τότε θα το σκεφτόμουν πολύ να το πάρω. Αν όμως μου λες να διαλέξω μεταξύ ενός refurbish που έχει σχετικά νέας γενιάς μηχανήματα και ενός καινούριου μηχανήματος που το συνθέτω εγώ με τις αποδόσεις να είναι σχεδόν ίδιες αλλά η τιμή είναι κατά πολύ πιο συμφέρουσα στη refubish, η λογική λέει να πάρω το refubish. Απλά όπως γράφεις κι εσύ στον οδηγό, το καινούριο έχεις πλήρη κάλυψη για 3 χρόνια αν συμβεί κάτι και αυτή είναι και η διαφορά νομίζω στην τιμή, η εγγύηση ενός καινούριου μηχανήματος. Το μηχάνημα που σου έδειξα πάντως, αν κατάλαβα καλά το εγκρίνεις να το πάρω σαν μηχάνημα. Αυτό μου έδωσες να καταλάβω. Αν κατάλαβα κάτι διαφορετικό , πες μου".

20 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Τάκη

Το όλο νόημα του να πάρεις refurbished είναι να το βρεις σε μια πολύ ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με το να φτιάξεις ένα δικό σου σύστημα.

Αν στα ίδια χρήματα μπορείς να φτιάξεις δική σου σύνθεση, τότε σίγουρα αξίζει να το κάνεις, καθώς θα έχεις μεγαλύτερη εγγύηση και θα ξέρεις τι ακριβώς εξαρτήματα έχεις βάλει μέσα.

Η εγγύηση για νέο προϊόν είναι δύο χρόνια, αλλά υπάρχουν εξαρτήματα όπως τροφοδοτικά που μπορεί να έχουν εγγύσηση για πάνω απο 5 χρόνια.

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο.
Με κάλυψες κι εγώ συμφωνώ όπως το είπες. Από τη στιγμή που ξεφεύγει κατά 150 ευρώ από το budget που διαθέτω, η σύνθεση που σου έδειξα μαζί με την οθόνη, προτιμώ το refubish. Συγκρίνουμε πάντα ίδια ποιότητα αλλιώς θα μπορούσα και με 250 ευρώ να συνθέσω αλλά δεν θα ήταν το ίδιο ποιοτικό .Γι αυτό το λόγο καταλήγω στο refubish. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αφού σου βγαίνει μεγάλη χρηματική διαφορά, τότε ναι αξίζει να πας στο refurbished, ειδικά για ένα σύστημα χαμηλής κατηγορίας. 

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Γιώργο
Το refubish PC που σου έστειλα εχθές να το δεις, που είχα βρει στη cosmodata και σου είχα πει ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό σύστημα και σε πολύ καλή τιμή και συμφώνησες κι εσύ, δεν υπάρχει σήμερα, μάλλον το δώσανε. Οπότε ξαναγυρίζω στην αρχή. Συνέθεσα ένα άλλο σύστημα από το eshop και θέλω να στο δείξω κι αυτό να μου πεις τη γνώμη σου, πάντα για τις δικές μου ανάγκες που είναι πολύ απλές αλλά θέλω και συγχρόνως να έχει το σύστημα μου και δυνατότητα στο μέλλον για αναβάθμιση. Η σύνθεση είναι στα 330 ευρώ μαζί με την οθόνη,αλλά θέλω να την κοιτάξεις μη τυχόν έχω προσθέσει κάτι που δεν είναι σωστό και δεν το ξέρω.
Από εδώ πως μπορώ να στείλω εικόνα?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Για να μπορέσω να δω γρήγορα κάθε προϊόν, καλύτερα γράψε μας τα μοντέλα των εξαρτημάτων αντί να μας στείλεις εικόνα. 

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

CASE: GEMBIRD CCC-P4-H15 MIDI TOWER ATX P4 WHITE MIDI TOWER 22.9€
CPU: INTEL PENTIUM DUAL CORE GOLD G6400 4GHZ LGA1200-BOX SOCKET LGA1200 63€
COOLERMASTER: RR-ACC-1366-GP LGA1366 SOCKET RETENTION BRACKET SET 3,3€
ΜΗΤΡΙΚΗ: ASROCK H310CM -DVS RETAIL SOCKET 1151 53€
RAM: MUSHKIN 996573 4GB (2X2) DDR3 PC3-8500 1066MHZ DUAL CHANEL KIT DDR3 20€
ΣΚΛΗΡΟΣ: SSD PATRIOT PBE120GS25SSDR BURST ELITE 120 GB 2.5 SATA 3 18€
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ: ESPERANZA TK103 TITANIUM WIRED STANDARD USB SLIM BLACK 5€
ΠΟΝΤΙΚΙ: ESPERANZA TM102B TITANIUM RAPTOR 3D WIRED OPTICAL MOUSE USB BLUE 2,5€
ΟΘΟΝΗ:DELL E2216HV 21.5" LED FULL HD 93€
ΗΧΕΙΑ: EP111 STEREO SPEAKERS 2 LEGGIERO 4€
PSU: CORSAIR VS SERIES VS350-350W 43€
ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ: GEMBIRD D40SM-12A 40X40X10MM DC FAN SLEEVE BEARING 12V 7CM CABLE 40MM 1,5€
Αν δεν σου κολλάει κάτι από αυτά που έχω σημειώσει μου λες και αντιπρότεινε μου άλλες λύσεις , αλλά να μην ξεφύγουμε πολύ από το budget το αρχικό.
Ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Η μητρική που επέλεξες δεν είναι συμβατή με τον επεξεργαστή που έχεις επιλέξει. Πέρα από αυτό, η μητρική δέχεται DDR4 μνήμες και εσύ έχεις επιλέξει DDR3 μνήμες.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη σύνθεση των 250€ - 300€ του οδηγού αγοράς μας.

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να μου προτείνεις εσύ μία άλλη μητρική και μία κάρτα μνήμης συμβατή? Εγώ δεν ξέρω ποια να διαλέξω και ποια είναι συμβατή με τη μνήμη και αυτή που εσύ έχεις προτείνει στον οδηγό είναι εξαντλημένη στο eshop. 

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

RAM PATRIOT PSD44G240082 SIGNATURE LINE 4GB DDR4 24000MHZ 18€
RAM PATRIOT PSD48G213381 SIGNATURE LINE 8GB DDR4 2133MHZ  34€
Για μνήμη βρήκα αυτές, η δική σου που προτείνεις είναι εξαντλημένη κι αυτή,οπότε μένει να μου προτείνεις ένα M/B συμβατό με τον επεξεργαστή που είχα βρει. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να δεις αυτήν αν ψάχνεις μια υπερβολικά οικονομική. Μετά φυσικά υπάρχουν και καλύτερα μοντέλα. Για μνήμες πρέπει να πας σε DDR4, όπως αυτές.

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ. Με κάλυψες απόλυτα. Στα υπόλοιπα που έχω βάλει τα εγκρίνεις όλα για να είναι ένα αξιοπρεπές μηχάνημα? Αργότερα ίσως μετά από χρόνια το ξανά αναβαθμίσω. Τελικά η γενιά των υπολογιστών παίζει μεγάλο ρόλο και στα refurbish οικονομικά βρίσκεις συνήθως δεύτερης γενιάς. Εμείς που δεν ξέρουμε ξεγελιόμαστε με το PENTIUM I5 ή I3 χωρίς να βλέπουμε ποιας γενιάς είναι ο επεξεργαστής. όταν είδα το βίντεο σου στο youtube το κατάλαβα. Εκτός αν κατάλαβα λάθος και βρίσκεις και καλής γενιάς επεξεργαστές στα refurbish.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Προσωπικά θα πήγαινα σε ένα τροφοδοτικό με πιστοποίηση Bronze και πάνω, αλλά αυτό θα σου αυξήσει λίγο το κόστος. Επίσης, το socket retention bracket τι ακριβώς το θέλεις;

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Το βγάζω, λάθος έκανα, νόμιζα ότι ήταν κάποιο ανεμιστηράκι του επεξεργαστή.
Είδα και τον οδηγό σου στα ΜΙΝΙ PC και ομολογώ ότι ενώ ήμουν έτοιμος για τον υπολογιστή κομμάτι κομμάτι, με καψούρεψε το μίνι pc. Ειδικά όταν βλέπω το χώρο που εξοικονομώ και τις αποδόσεις που μπορεί να έχει κάποιος με λιγότερα χρήματα με προβλημάτισε πολύ. Μήπως είναι για μένα καλύτερο αυτό μιας και δεν με ενδιαφέρει το gaming και το χρειάζομαι για δουλειά γραφείου και ίντερνετ πιο πολύ,από το να αγοράσω τη σύνθεση που είπαμε? Συγνώμη αν σε ζάλισα αλλά κι εγώ από το πρωί ζαλισμένος είμαι να ψάχνω τι να πάρω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Το mini pc έχουν το μειονέκτημα ότι δεν είναι αναβαθμίσιμα, ενώ στο pc μπορείς μελλοντικά να αλλάξεις επεξεργαστή, μητρική κλπ κρατώντας άλλα εξαρτήματα.

Πέρα από αυτό, για τόσο βασική χρήση ένα mini pc θα σε κάλυπτε από άποψη επιδόσεων, ενώ θα εξοικονομούσε και χώρο στο γραφείο σου.

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα
Για το mini PC Intel Nuc I3-8109U θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα.
Πρέπει να βάλω τα windows από μόνος μου μέσω usb ή τα παρέχουν από μόνα τους? Αν πρέπει να προσθέσω τα windows μπορώ να τα αγοράσω από το link που έχετε βάλει εδώ σε προσφορά?
Για αρχή σκέφτομαι να του βάλω 4gb ram και αργότερα αν χρειαστεί του προσθέτω κι άλλη. Το μοντέλο αυτό είναι με 3 GHz επεξεργαστή και θα του βάλω 125gb SSD που μου είναι υπέρ αρκετός για τις ανάγκες μου (ίντερνετ,office).
Επίσης θα πρέπει να συνδέσω μόνος μου το σκληρό και τη μνήμη από κάτω, περίπου έχω δει από ξένους πως το συνδέουν αλλά ένας ελληνικός οδηγός γι αυτό δεν υπάρχει στο ίντερνετ!ίσως αξίζει να κάνετε ένα βιντεάκι εσείς ...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Τάκη

Δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά αν θυμάμαι καλά τα Nuc έρχονται χωρίς λειτουργικό, εκτός αν αναφέρουν κάτι άλλο.

Η εγκατάστασα γίνεται όπως σε όλους τους υπολοιγστές και μπορείς να αγοράσεις άδεια από τον σχετικό οδηγό μας που αναφέρεις.

Δυστυχώς, δεν έχουμε κάποιον σχετικό οδηγό, αλλά η διαδικασία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Η συσευή ανοίγει αρκετά εύκολο και απλά τοποθετείς τις μνήμες και τον δίσκο στα κατάλληλα slots/θύρες.

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ Γιώργο για την άμεση απάντησή σου, θα αγοράσω τώρα από τον οδηγό σας τα WIN10 pro ή τα WIN10 home καλύτερα λες εσύ? Παρόλο που είναι HOME είναι κατά λίγο ακριβότερα, περίεργο αυτό, είναι πιο καλά ή τα αγοράζουν οι περισσότεροι μέσοι χρήστες? Φαντάζομαι ένα στικάκι των 5 gb θα είναι αρκετό να τα εγκαταστήσω εκεί σε μορφή ISO.

Takis apple απάντησε πριν 3 έτη

Για την ερώτηση του ISO με κάλυψε η απάντηση που μόλις είδα στον οδηγό που έχεις για το κατέβασμα των win10.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Επειδή οι άδειες είναι volume licenses για επαγγελματική χρήση, μπορεί να αγοράζουν τις Pro μαζικά σε χαμηλό κόστος και γι αυτό να τις πουλάνε πιο οικονομικά. Επισης, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.