HarisGR ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα και πάλι. Λόγοι επαγγελματικοί αλλά κυρίως λόγοι περιορισμού κόστους κρίνεται αναγκαία η αγορά ενός νέου πολυμηχανήματος.

Τωρινό Πολυμηχάνημα: ΗP OfficeJet 6310 All-in-One (2008 μοντέλο)

Όγκος εκτύπωσης: 100 σελίδες(μ.ο. ανα εβδομάδα)(τα τελευταία 2 χρόνια).

Κυρίως ασπρόμαυρες αλλά και έγχρωμες εκτυπώσεις.

Τα τωρινά αυθεντικά μελάνια κοστίζουν: από 20 ευρώ-40 ευρώ. Με το πιο ακριβό είναι γύρω στις 800 σελίδες εκτύπωση. Καταλαβένετε ότι είναι ασύμφορο.

Έχω κάνει δοκιμές και με ανακατασκευασμένα και ισχύει αυτό που λέει και ο Άγγλελος ότι πρέπει να δοκιμάσεις για να καταλήξεις. Η αλήθεια είναι ότι έχω βρει αξιόπιστο στα 15 ευρώ για το πιο ακριβό.

Όμως ανακάλυψα τα Ink tanks.Συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω το L565. 4 δοχεία μελανιού,70ml έκαστο με αξία 5 ευρώ έκαστο, ενώ έρχεται εξοπλισμένο ήδη με μελάνια από τη πρώτη αγορά. Αναφέρουν για 4.500 ασπρόμαυρες εκτυπώσεις και 7..500 έγχρωμες.Και το 70% αυτών να είναι,πάλι πιο οικονομικά είναι.

Η Canon έχει αυτό: Canon Pixma G3400 αλλά το Epson έχει καλύτερα χαρακτηριστικά νομίζω.

Δεν με ενδιαφέρει ο χρόνος εκτύπωσης.Θεωρώ πώς μια βασική καλή εκύπωση θα κάνει.Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι ο σαρωτής, διότι σαρώνω αρκετές σελίδες ανα εβδομάδα (μπορεί και πάνω από 100).Μπορώ βέβαια να χρησιμοποιώ και τον τωρινό HP για σαρώσεις.

Έχω κοιτάξει και τα Laser,που πρακτικά μπορεί να με βολεύουν περισσότερο.Αλλά τα toner δεν τα λες και φτηνά.Εκτός και αν πάλι ψάχνω για ανακατασκευασμένα κτλ.

        Εσείς τι λέτε για Epson L565 και Canon Pixma G3400; Μπορείτε να προτείνετε και εσείς κάποιο μοντέλο.Budget: 350 ευρώ.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το Epson έχει υψηλότερη ανάλυση μεν, με 5760x1440 DPI, αλλά από ένα όριο και πάνω η υψηλότερη ανάλυση είναι απλά σπατάλη μελανιού. Το Canon G3400 είναι πολύ καλή επιλογή.

HarisGR απάντησε πριν 7 έτη

Θα σε κουράσω λίγο ακόμα. Υπάρχει και αυτό: Brother DCP-T700W . Καλύτερο-χειρότερο ή πάνω κάτω τα ίδια είναι;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σε reviews που βλέπω, έχει χαμηλότερη ποιότητα εκτύπωσης σε σχέση με το Canon.

HarisGR απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πολύ.