Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑγορά σταθερού υπολογιστή (κουτί)
chris grigoriadis ρώτησε πριν 6 έτη

Άγγελε καλησπέρα...
Σκοπεύω έως και το καλοκαίρι ν' αλλάξω τον υπολογιστή (μόνο το κουτί) - δεν είναι πολύ παλιός, (AMD A6-6400, 8 ram μνήμη, σκληρός wd 1T, τροφοδοτικό 550W), αλλά όταν τον πήρα πριν από 4 χρόνια οι απαιτήσεις ήταν πολύ λιγότερες. Οι εργασίες λοιπόν που θα γίνονται καθημερινά είναι οι εξής:

  1. Πολλές καρτέλες στο διαδίκτυο ταυτόχρονα, συνήθως φορές πάνω από 20
  2. Ταυτόχρονη συνομιλία στο Skype
  3. Επεξεργασία και αποθήκευση πολλών φωτογραφιών και λιγότερο βίντεο
  4. Εργασία σε κειμενογράφο όλη την μέρα
  5. Συντήρηση τριών sites 
  6. Λειτουργία τριών οθονών
  7. Σπάνια κάποια πολύ ελαφριά παιχνίδια

Το σημερινό σύστημα παραμένει σχεδόν καινούριο από φθορές, αλλά πολλές φορές γονατίζει, καθυστερεί ακόμη και στο office, ενώ τελευταία κάνει επανεκκινήσεις χωρίς κανέναν λόγο και η θερμοκρασία τού επεξεργαστή είναι κάποιες φορές αρκετά υψηλή.
Εκείνο που μ' ενδιαφέρει πάρα πολύ λόγω δουλειάς, (που γίνεται σε πραγματικό χρόνο με το εξωτερικό), είναι να υπάρχει σχεδόν αστραπιαία ανταπόκριση στις εργασίες και το σύστημα να μπορεί ν' ανταποκριθεί σ' όλα αυτά τουλάχιστον για μια πενταετία. 
Το budget δυστυχώς δεν είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να κυμανθεί από 600 έως 800 ευρώ. Θα εκτιμούσα πολύ μία πρόταση απόλυτα προσαρμοσμένη στα παραπάνω. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να ξανακατεβάσω δωρεάν τα windows 10 που είχα κατεβάσει επίσημα και δωρεάν για το σημερινό σύστημα. Δεν ξέρω επίσης εάν ο παλιός σκληρός δίσκος μπορεί να μεταφερθεί στο νέο κουτί. Τέλος υποθέτω ότι οι μνήμες DDR3 που έχω τώρα θα είναι άχρηστες.
Ευχαριστώ εκ τών προτέρων,
Χρήστος 

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Χρήστο,
Δες τη σύνθεση των 750 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, θα σε καλύψει για τουλάχιστον 6-7 χρόνια για τη χρήση που αναφέρεις. Ναι, θα πρέπει δυστυχώς να αλλάξεις τις μνήμες.
Από τον παλιό υπολογιστή μπορείς να κρατήσεις το κουτί, το τροφοδοτικό, τον δίσκο, και το DVD-RW. Επίσης, για ελαφρύ gaming μπορείς να προσθέσεις μια GTX 1050, αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις και αργότερα, και στο μεταξύ να χρησιμοποιείς την ενσωματωμένη του επεξεργαστή για τη χρήση του υπολογιστή.

chris grigoriadis απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την απάντηση... θα προγραμματίσω την αγορά έτσι όπως την περιγράφεις...
Για τα windows 10 ισχύουν ακόμη τα όσα γράφετε στο άρθρο τού 2016; Μπορώ δηλαδή  με τους τρόπους που περιγράφονται εκεί, να κατεβάσω δωρεάν το λειτουργικό, ακόμη και εάν τα περισσότερα μέρη τού υπολογιστή έχουν αλλαχθεί;
Σ' ευχαριστώ και πάλι,
Χρήστος

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν είναι σίγουρο αν θα σου ενεργοποιήσει την παλιά άδεια, με τις αλλαγές, αλλά χωρίς ενεργοποίηση μπορείς σίγουρα να χρησιμοποιείς τα Windows κανονικά.