Ioanna Masou ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Πριν γράψω την ερώτησή μου, να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε μέσω του site. Οι συμβουλές και οι προτάσεις σας έχουν αποδειχτεί πολύτιμες, μέχρι τώρα.
Στο προκείμενο. Θα αγοράσω, για χρήση στο σπίτι, έναν σταθερό υπολογιστή. Έχω διαθέσιμο μπάτζετ περίπου 800-850Ε. Το δίλημμα που έχω είναι: να αγοράσω από το e-shop έναν Innovator (κόστος περίπου 600Ε + Οθόνη άλλα περίπου 200Ε) ή να πάρω αντί του Innovator το Apple Mac Mini MGEM2 Intel Dual Core I5 1.4 Ghz 4Gb 500Gb OS X Yosemite (κόστος 580Ε).
Το σκέφτομαι, τείνοντας προς το Mac, κυρίως λόγω της αξιοπιστίας της Apple. Εσείς τι θα μου προτείνατε?
Υ.Γ. Αν τελικά πάρω το Mac, έχετε να μου προτείνετε κάποια καλή οθόνη, με κόστος γύρω στα 200Ε?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Ιωάννα.

Οι έτοιμοι υπολογιστές τύπου Innovator είναι ό,τι χειρότερο.

Όσον αφορά το δίλημμα ανάμεσα σε Windows και Mac, εξαρτάται τι προγράμματα θα τρέχεις.

Για απλή χρήση Internet, ταινίες κλπ χωρίς παιχνίδια, ο Mac είναι καλή επιλογή. Όμως δεν διαθέτει DVD-R, θα πρέπει να βάλεις εξωτερικό με USB, αν σε ενδιαφέρει.

Ταυτόχρονα, με τον Mac δεν έχεις περιθώρια αναβάθμισης στο μέλλον, ουσιαστικά θα πρέπει να πάρεις νέο αν αυτός δεν θα καλύπτει πλέον τις ανάγκες σου.

Για οθόνη, αυτή είναι καλή επιλογή στα 200 ευρώ. Δίνοντας όμως κάτι παραπάνω, μπορείς να έχεις αυτή, που είναι Ultra Wide.

Ioanna Masou απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν παίζω καθόλου παιχνίδια, Χρησιμοποιώ υπολογιστή για internet και προγράμματα του office. Ο γιος μου σχεδόν με έχει πείσει να δώσω το σύνολο του μπάτζετ για να πάρω τον δυνατότερο mac mini (που έχει περίπου 800Ε) και να αγοράσω την οθόνη που μου προτείνατε τον άλλο μήνα! Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω κάποιο θέμα με πληκτρολόγιο και ποντίκι, που δεν θα είναι της apple?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Σχεδόν τα περισσότερα λειτουργούν κανονικά. Απλά αυτά τα πληκτρολόγια δεν έχουν πλήκτρα όπως το cmd στα mac και μπορεί να θέλει λίγο ψάξιμο στην αρχή