Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑγορά τηλεόρασης και media player
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα συνφορουμίτες, θέλω να αγοράσω μία τηλεόραση και έναν media player.

Τη θέλω για υπνοδωμάτιο και για αυτό να είναι καμιά 28 έως 32 ίντες (προτιμότερο το 28). H απόσταση θέασης είναι κάνα δυο μέτρα.
Η γωνία θέασης να είναι τέτοια, ώστε και να την βάλω σε κάποιο σχετικά υψηλό σημείο, να μην βλέπω αυτή την αντίθεση χρωμάτων, δηλ.
τα λευκά σημεία να γίνονται μαύρα και τα μαύρα λευκά (εδώ παίζει ρόλο και το contrast ratio, έτσι;). Οι 28άρες γίνονται να έχουν ανάλυση 1280x720;
Η εικόνα να φαίνεται καλά, ξέρω 'γω να μην είναι πολύ σκοτεινή, αλλά ούτε και πολύ φωτεινή, ούτως ώστε άμα καμιά σκηνή π.χ από μια ταινία είναι με χαμηλό φωτισμό, να φαίνεται καλά.
Και τουλάχιστον μία θύρα HDMI και USB 2.0.
Η τιμή να κυμαίνεται από 200-300 άντε και 350.
Βρίσκεις κάτι με τα παραπάνω;

Toν media player τον θέλω βλέποντας τον ενσωματωμένο player της τωρινής τηλεόρασης του σπιτιού που δεν είναι αρκετός και αυτό διότι δεν αναγνωρίζει τον ήχο σε κάποιες ταινίες, δηλ. αυτές που έχουν Dolby Digital και κάτι άλλα format ήχου, έτσι μένω μόνο με εικόνα. Α, επίσης δεν διαβάζει ούτε τους υπότιτλους, εκτός και αν τους κάνω UTF-8.
Τέλος πάντων, θέλω έναν media player που να διαβάζει τα περισσότερα format ήχου ή και όλα και να διαβάζει υπότιτλους .ass.
Βάση δώστε στο τελευταίο κυρίως, αυτό με τους υπότιτλους. Άμα υπάρχει τέτοιος media player, τους υπότιτλους, θα τους διαβάζει σωστά, δηλ. θα δείχνει και τους διαμορφωμένους υπότιτλους, δηλ. π.χ με κόκκινα γράμματα, μεγάλα γράμματα, κινούμενα γράμματα κτλ;
Οι τιμές εδώ δεν ξέρω πως πάνε, τι τιμές υπάρχουν;
Επειδή ρώτησα και αλλού, μου πρότειναν αυτήν http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-lg-32lf5610-32-led-full-hd/prod7550162pp/ Μου φάνηκε αρκετά καλή, εσείς θα προτείνατε κάποια άλλη; Έχετε να προτείνετε κάποια, με τα χαρακτηριστικά που ζητάω, αλλά σε 28άρα. Βασικά, θέλω να μου προτείνετε μία 28άρα και μία 32άρα.
Όσο για τον media player, μου πρότειναν ένα android box και σε συνδυασμό με το KODI, θα παίζει τα πάντα. Έτσι το «γύρισα» σε android box. Έχετε να προτείνετε κανένα; Μου πρότειναν αυτό http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_202596.html , αλλά κάτω-κάτω είδα ότι απάντησαν σε έναν ότι δεν διαβάζει σκληρούς δίσκους 1ΤΒ. Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια. Είναι το MXIII - G. 
«Question:
support this product 1tb external ntfs discs ?
Reply:
Hi Ozkankamat28, this product is not support 1tb external ntfs discs. Thank you for your inquiry.» 

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Γιώργο, αφού έχεις πολύ ειδικές απαιτήσεις για τηλεόραση, το καλύτερο είναι να δεις τηλεοράσεις σε λειτουργία σε κάποια έκθεση, τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν εγγυώνται συγκεκριμένη ποιότητα εικόνας. Ειδικά από τη στιγμή που πολλά νούμερα τα φουσκώνουν οι κατασκευαστές, με δήθεν dynamic τιμές, οπότε καταλήγουν να είναι άχρηστα.

Βέβαια, και στις εκθέσεις δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως έχουν κάνει τις σωστές ρυθμίσεις εικόνας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια καλύτερη εναλλακτική.

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν θέλεις τηλεόραση Full HD και θέλεις μόνο 1280x720? Γενικά πάντως αυτή η ανάλυση δεν χρησιμοποιείται, μόνο 1366x768 θα βρεις. Αυτή είναι καλή επιλογή σε αυτή την ανάλυση.

Στις 32 ίντσες αυτή σου προτείνω.

Για Media Player, το Raspberry Pi 2 είναι η πιο ευέλικτη επιλογή, που θα σου δώσει περισσότερες επιλογές για λειτουργικά συστήματα.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ για την απάντησή σου Άγγελε!
Σχετικά με το 1280x720: Ίσα-ίσα Full HD θέλω, αλλά είκασα ότι επειδή είναι 28άρα δηλ. μικρή, δεν θα βγαίνει σε Full HD, για αυτό είπα να το μειώσω. Δηλ. υπάρχουν 28άρες σε Full HD;
Είδα τώρα τα άρθρα σου για το Raspberry και μου φάνηκε ενδιαφέρον.

  1. Το Raspberry Pi 2, θα παίζει καλά τις ταινίες;
  2. Αλήθεια, bluray μπορεί να παίξει;
  3. Θα κολλάει καθόλου με το OSMC ή τα πηγαίνει μια χαρά;
  4. Εξωτερικούς σκληρούς δίσκους των 2ΤΒ με ntfs διαβάζει;
  5. To OSMC που λες ότι βασισμένο στο KODI, παίζει όσα το KODI, όλα τα format ήχου και video ή υπάρχει καμιά πιθανότητα να βάλω καμιά ταινία και να μου πει π.χ δεν αναγνωρίζεται ο ήχος;  

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό είναι καλή επιλογή σε Full HD.

Μια χαρά θα παίζει τις ταινίες, πολλοί το χρησιμοποιούν ως Media Player.

Αν του συνδέσεις εξωτερικό Blu-Ray Drive με USB, και το αναγνωρίσει, το πιθανότερο είναι πως θα παίζει ταινίες και από Blu-Ray

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην διαβάζει δίσκους των 2TB.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το OSMC, αλλά με δεδομένο πόσο δημοφιλές είναι το Raspberry Pi σαν Media Player, δεν βλέπω το λόγο να έχεις πρόβλημα με codecs.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 9 έτη

Υπέροχη οθόνη αυτή η 27άρα, καθώς και η 32άρα!
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, με βοήθησες πάρα πολύ! 

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε, να σε ρωτήσω λίγο κάτι για την 27άρα που πρότεινες;
Είναι η Samsung LT27D390. Είδα ότι έχει μόνο 50Hz.
Θα έχει πρόβλημα στις πολύ γρήγορες σκηνές σε διάφορές ταινίες;
 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Οι ταινίες παίζουν σε πολύ λιγότερα frames από τα 50FPS που σηκώνει μια οθόνη 50Hz, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.