Maximus Brown ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας!Συγχαρητήρια για το πραγματικά ενημερωτικό άρθρο σας σχετικά με την αγορά τηλεόρασης!Βοηθήθηκα αρκετά στην επιλογή μου!Ωστόσο θα ήθελα την γνώμη σας πριν καταλήξω στην τελική αγορά!Επιθυμώ να αγοράσω μια τηλεόραση γύρω στα 500-550 Ευρώ η οποία να είναι 4K UHD και να είναι Smart TV..Η αγαπημένη μου μάρκα είναι η Sony καθώς έχω μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα εμπειρία μου με τις τηλεοράσεις της, ωστόσο από την έρευνα αγοράς που έκανα, συμπέρανα πως Sony τηλεοράσεις με τις προδιαγραφές που ζητάω δεν γίνεται να βρω καθώς αυτές ξεκινάν από τα 700 Ευρώ. Έτσι αν και δεν έχω αγοράσει ποτέ κάποια άλλη μάρκα τηλεόρασης αναγκαστικά θα κινηθώ κάπου αλλού. Έχω ήδη επιλέξει 3 τηλεοράσεις που θεωρώ πως είναι οι καλύτερες σε αυτή την περιοχή τιμών που κοιτάζω: Samsung UE40KU6000, LG 49UH603V και Philips 49PUH6101(την συγκεκριμένη την έχω βρει σε προσφορά στο e-shop). Πιο πολύ είμαι μεταξύ των 2 τελευταίων γιατί θα ήθελα πολύ να πάρω μια μεγάλη τηλεόραση κοντά στις 50 ίντσες. Ποια πιστεύετε εσείς ότι είναι η καλύτερη επιλογή? Φυσικά μπορείτε να μου προτείνετε και κάποια άλλη τηλεόραση σε παρόμοια χρήματα, απλά εγώ σας παραθέτω τις 2 επιλογές που κατέληξα. Και ζητάω την γνώμη σας γιατί κυρίως δεν γνωρίζω αν η διαφορά των HZ στις συγκεκριμένες τηλεοράσεις παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εικόνας που θα παρακολουθώ ή αν απλά είναι κάτι πλασματικό οπότε να παραβλέψω την διαφορά αυτή. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ της LG και της Philips που παραθέτω(στον Κωτσόβολο έχουν διαφορά τιμής 150 Ευρώ!!!!)μιας και τα χαρακτηριστικά τους από ότι βλέπω είναι ανάλογα και μάλιστα αν λάβουμε υπόψην και τα HZ η LG είναι ανώτερη!!!(ενώ κοστίζει αρκετά φθηνότερα)Θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε ώστε να με διευκολύνετε στην επιλογή μου καθώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη!Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων!

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Γεια σου φίλε μου,

Όπως γράψαμε και στον οδηγό, τα Hz είναι πλασματικά και κάθε εταιρεία τα υπολογίζει όπως τη βολεύει, οπότε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκρισης ανάμεσα σε διαφορετικές μάρκες. Μόνο σε τηλεοράσεις ίδιας μάρκας ίσως να είναι μια ένδειξη καλύτερης ποιότητας, αλλά και πάλι δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις πόσο καλύτερη θα είναι η ποιότητα, δεν είναι κάτι μετρήσιμο, όπως είναι πχ τα FPS σε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή.

Η διαφορά της τιμής πιθανώς οφείλεται στην ποιότητα του πάνελ, η οποία δεν φαίνεται απαραίτητα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Philips που αναφέρεις, πάντως, είναι καλή επιλογή στην τιμή προφοράς.

Maximus Brown απάντησε πριν 8 έτη

Κατάλαβα!Ευχαριστώ πολύ!Οπότε να μην έχω καν σαν κριτήριο σύγκρισης τα HZ όταν βλέπω τηλεοράσεις διαφορετικής μάρκας. Γιατί για παράδειγμα παρατηρώ πως οι τηλεοράσεις Sony ακόμα και σε ακριβά μοντέλα έχουν συχνότητα 200Hz ενώ ελάχιστες ξεπερνούν τα 1000Hz σε αντίθεση με άλλες εταιρίες όπως η Lg και η Samsung όπου ακόμα και "φθηνά" μοντέλα μπορεί να ξεπεράσουν τα 1000 ΗΖ, κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση! Άρα λοιπόν, για να καταλάβω, αν εξεραίσω την ανάλυση της οθόνης που αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό της τηλεόρασης τι άλλο μπορώ να συκγρίνω μεταξύ δύο τηλεοράσεων διαφορετικής μάρκας ώστε να καταλήξω στην καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας που θα παρακολουθώ, εφόσον όπως γράφετε και στο άρθρο σας τα Hz και η αναλογία αντίθεσης(η οποία παρεπιπτόντως δεν αναγράφεται στα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων σε αρκετά καταστήματα) είναι πολλές φορές πλασματικά??? Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι κινούμαι σε μία τηλεόραση FULL HD και όχι σε 4K UHD( μιας και η 4K UHD θα κάνει αισθητή την εμφάνιση της σε κάποια χρόνια) ώστε να είμαι σε μια πιο προσιτή τιμή και σε ένα μεγάλο μέγεθος οθόνης, σε τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να δώσω βάση??? Επίσης,επειδή εκτιμώ πολύ την γνώμη σας, θα επιθυμούσα να μου πείτε εσείς ποια θεωρείτε την καλύτερη επιλογή τηλεόρασης στην περιοχή τιμών 0-550 Ευρώ αν θέλω αυτή να είναι Full HD, 46+ ίντσες, μάρκας Sony,Samsung,LG ή Philips και να είναι Smart Tv με δυνατότητα περιήσης στο διαδίκτυο για διάφορες λειτουργίες με κυριότερη την παρακολούθηση Online ταινιών(πχ μέσω του Popcorntime). Το τελευταίο χαρακτηριστικό με ενδιαφέρει ιδαίτερα καθώς έχω διαβάσει σε σχόλια πως υπάρχουν τηλεοράσεις που είναι Smart Tv αλλά δεν μπορείς να κατεβάσεις apps καθώς ούτε και να δεις ταινίες Online καθώς η τηλεόραση εμφανίζει σφάλμα για χαμηλή μνήμη και οι ιστοσελίδες δεν ανοίγουν!!Ευχαριστώ πολύ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Ο μόνος σωστός τρόπος να αγοράσεις τηλεόραση είναι να συγκρίνεις δύο μοντέλα μεταξύ τους από κοντά, σε λειτουργία. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν μπορούν με κανένα τρόπο να μεταφέρουν πλήρως την ποιότητα της εικόνας, ή τις διαφορές ανάμεσα σε δύο μοντέλα.

Ξέχνα λοιπόν hertz, λόγο αντίθεσης ή οτιδήποτε άλλο. Αν θέλεις καλή εικόνα, θα πρέπει να δεις από κοντά την τηλεόραση.

Αν δεν έχεις το χρόνο ή τη διάθεση να βρεις στημένη κάποια τηλεόραση σε μαγαζί, αυτό το μοντέλο δείχνει να έχει τα περισσότερα από αυτά που χρειάζεσαι. Από τη στιγμή που είναι Smart TV, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις στην τηλεόραση εφαρμογές, μπορείς να κάνεις streaming από άλλες συσκευές, όπως πχ ένα κινητό ή ένα tablet, ή ακόμα και υπολογιστές με συγκεκριμένη κάρτα δικτύου που να υποστηρίζει Miracast. Δες εδώ.

Maximus Brown απάντησε πριν 8 έτη

Μάλιστα σε ευχαριστώ πολύ!Με βόηθησες πολύ να ξεκαθαρήσω κάποια πράγματα ενώ θα έχω την τηλεόραση που μου πρότεινες ως μια από τις επιλογές μου όταν θα πάω να τις δω από κοντά!Να σε ρωτήσω όμως και κάτι τελευταίο που θα ήθελα να με ενημερώσεις γιατί δεν ξέρω να το κοιτάξω. Το μοντέλο της Sony "KDL-48WD650" καθώς και της Philips το "49PUH6101" μπορούν να μου εξασφαλίσουν αυτή την δυνατότητα που μου προσφέρει και η Lg, δηλαδή την παρακολούθηση online ταινιών( π.χ μέσω του popcorn time) με ανάλογο τρόπό?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Μπορείς να ψάξεις αν υποστηρίζουν το πρωτόκολλο Miracast για Streaming. Οι περισσότερες SmartTV το υποστηρίζουν, αλλά καλύτερα να είσαι σίγουρος.