Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑγορά τηλεόρασης, mp3 player και headset
Turin Turambar ρώτησε πριν 8 έτη

Σκέφτομαι να αγοράσω μια τηλεόραση για το σαλόνι και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα χαρακτηριστικά τα οποία είναι και τα σημαντικά και θα πρέπει να προσέξω. Ξέρω, για παράδειγμα, ότι ο ρυθμός ανανέωσης εικόνας (Hz) παίζει ιδιαίτερο ρόλο αλλά επίσης υπάρχουν και πολλά tricks των εταιριών για να ανεβάζουν απλά τα νούμερα και να θαμπώνουν τον καταναλωτή. Τι να κοιτάξω και πως θα καταλάβω αν μια τηλεόραση είναι καλή? Έχω δει τηλεόραση με όλα τα "νούμερα" σούπερ και τιμή σούπερ κλπ αλλά η εικόνα της ήταν απαράδεκτη

Ένα δεύτερο κομμάτι που θα ήθελα να ρωτήσω είναι για την αγορά ενός mp3 player. Αν έχετε κάποιο να προτείνετε το οποίο θα έχει μεγάλη μπαταρία διότι το θέλω για τη δουλειά μου (8 ώρες τουλάχιστον) και να είναι χωρίς καλώδια κλπ, από αυτά που το περνάς γύρω από το λαιμό σου και τέλος.
Τέλος, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα headset με μικρόφωνο και μονό ακουστικό για υπολογιστή, σαν και αυτά που φοράνε οι τηλεφωνήτριες/τες
Ευχαριστώ πολύ

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Σε αυτή τη σελίδα μπορείς να δεις πώς τα δήθεν HZ που προβάλλουν οι κατασκευαστές μεταφράζονται σε πραγματικά νούμερα. Βέβαια, καλύπτει μόνο τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν κοινά μοντέλα με την Ελληνική αγορά.

Από εκεί και πέρα, δυστυχώς τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να μεταφέρουν πλήρως την ποιότητα της εικόνας. Ταυτόχρονα, στα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν κάνει σωστές ρυθμίσεις για την εικόνα, ενώ παίζει ρόλο και ο φωτισμός του περιβάλλοντος.

Το καλύτερο που μπορώ να σου προτείνω είναι να ψάξεις σε κάποιο Audio Video Forum, Ελληνικό ή ξένο, για να δεις την εμπειρία άλλων μελών, και πιθανώς οδηγούς με τις βέλτιστες ρυθμίσεις για την καλύτερη ποιότητα σε γνωστά μοντέλα.

Για Mp3 Player, το iPod Shuffle είναι πολύ καλή επιλογή όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας και το μέγεθος/βάρος.

Για Headset, αυτό το μοντέλο της Sennheiser είναι εξαιρετική επιλογή, από μια εταιρεία με μεγάλη παράδοση στον ποιοτικό ήχο.

Turin Turambar απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
σ'ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τη βοήθεια! Θα ήθελα να σε ενημερώσω πωε τελικά αγόρασα αυτή τη τηλεόραση
 http://www.e-shop.gr/tv-lg-49uf6407-49-led-ultra-hd-smart-wifi-p-PER.157882
Το συγκεκριμένο μοντέλο λοιπόν υποστηρίζει 4K upscaling και πάνω σε αυτό έχω μερικές απορίες. Το κάνει μόνη της η τηλεόραση ή είναι κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση που θα πρέπει να βάλω? Έψαξα στο μενού αλλά δεν βρήκα κάτι. Τα προγράμματα που έχω βάλει να δω, είτε HD (μέσω OTE TV) είτε τα "κανονικά κανάλια", δεν βλέπω κάποια διαφορά με την προηγούμενη που ήταν HD (720)

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Το upscaling δεν μετατρέπει το hd σε ultra hd. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα φαίνεται ελαφρά καλύτερο στην ανάλυση της οθόνης.  Για να δεις τηλεόραση 4k θα πρέπει να το υποστηρίζει το τηλεοπτικό σήμα και μόλις πρόσφατα προστέθηκαν τα πρώτα ελευθέρα hd κανάλια. Τα 4k θα αργήσουν πολύ ακόμα.