Lambros Tsintziras ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα! Θέλω να αγοράσω μια tv με πανελ oled. Αξίζει κάποιος να παρει το μοντέλο της Phillips στις 55' με 999€? Τι κερδίζω και τι χάνω αν δεν πάω σε lg για oled?
Σε μια βόλτα από τον Κωτσοβολο ρώτησα εναν πωλητή της lg (εκείνος με πλησίασε), για ποιο λόγο να μην πάρω philips που είναι ιδιο πανελ και πολύ ποιο οικονομική. Είπε οτι η Philips είναι καινούργια στην τεχνολογία και δεν εχουν προσαρμοσει τις υπόλοιπες τεχνολογίες της τηλεόρασης με βάση το πανελ, στον ίδιο βαθμό που το εχει κανει η lg (η οποια και τα παράγει) και κατά συνέπεια θα εχει θέματα.
Επίσης είπε οτι πολύ γρήγορα το netflix θα δίνει περιεχόμενο σε 8k και το hdmi 2.1 είναι must αν κοιτάμε για μια futureproof επιλογή. Τι από αυτά ισχύει και τι είναι marketing?

Ευχαριστώ πολύ!! 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Λάμπρο

Αν δεν μας πεις συγκεκριμένα μοντέλα για να συγκρίνουμε το συνολικό πακέτο, δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Πρόκειται για τηλεοράσεις με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά;

Την ποιότητα των panel δεν μπορούμε να την κρίνουμε χωρίς να τα έχουμε δει από κοντά. Δεν είναι κάποιο μετρήσιμο χαρακτηριστικό.

Ωστόσο, αυτό που είπε ότι πωλητής δεν βγάζει νόημα. Περισσότερο ακούγεται σαν κόλπο για πουλήσει την LG, παρά να παραθέτει κάποιο επιχείρημα.

Επίσης, δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση πως το Netflix σκοπεύει να κυκλοφορήσει άμεσα 8K υλικό. Μελλοντικά σίγουρα θα γίνει, αλλά όχι σύντομα.

Μάλιστα, σε παλιότερη ανακοίνωση είχαν αναφέρει πως προτεραιότητα τους είναι να βελτιώσουν την εμπειρία στο HDR 4K και μετά το 8K.

Το HDMI 2.1 σίγουρα είναι καλύτερο από άποψη χαρακτηριστικών, αλλά το πόσο χρήσιμο είναι εξαρτάται από τη χρήση.

Το κύριο πλεονέκτημα του είναι το μεγαλύτερο bandwidth και η υποστήριξη αναλύσεων 8K και 10K. Αν δεν πρόκειται για οθόνη τόσο υψηλής ανάλυσης, δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα.

Πρέπει να γίνεις ποιο συγκεκριμένος για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Δεν μας έχεις δώσει κανέναν στοιχείο για τις τηλεοράσεις.

Lambros Tsintziras απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι!
Οι Phillips που εχω σταμπάρει εδω και κάποιο διάστημα είναι οι 754 Ambilight και η 803.
Απο lg είναι η 55b9pla και η c9.
Το budget τερματίζει στα 1500€ αλλά αν η 754 της Philips είναι ουσιαστικά το ίδιο καλη με την 803 και τις lg, τότε εννοείται οτι θα την προτιμήσω. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Από χαρακτηριστικά είναι όμοιες μεταξύ τους. Αν από κοντά δεν είδες διαφορά στην ποιότητα των χρωμάτων, πήγαινε στις Philips.

Δυστυχώς, η ποιότητα των χρωμάτων δεν είναι μετρήσιμο χαρακτηριστικό. Πρέπει να δεις την τηλεόραση με το μάτι.

Αν σε εκεί σε κάλυψαν οι Philips, δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος να πας στις LG. Μάλιστα, βλέπω πολύ καλές κριτικές στα reviews ξένων site και για τα δύο μοντέλα.

Lambros Tsintziras απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ