Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά τμημάτων για αναβάθμιση PC ή Laptop
Alexandros Vasileiou ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα σας. Για περίπου 2 εβδομάδες δεν μπορώ να αποφασίσω τι να κάνω με την αγορά Η/Υ (gaming ή και λίγο επεξεργασία video). Το θέμα είναι το εξής:
Ειμαι μεταξύ Αναβαθμησης PC ή αγορά Pc ή Laptop για gaming "μονο Starcraft" για να παιζω σε Ultra ομως και ισως μερικες φορες επεξεργασια Video. Ειμαι διατεθημενος να δώσω καπου στα 700 με 900 max (αν αξιζει παρα πολυ). και οσο για PC εχω ιδη SSD και μια χαμηλών αποδόσεων καρτα γραφικων γιαυτο σκεφτηκα να αλλαξω μονο το κουτι και να προσθεσω τα υπάρχοντα που αξίζουν.. Διαβαστε παρακατω αν δεν βαριεστε να καταλάβετε το σκεπτικο μου.
Έχω ενα σταθερο απο το 2007 το οποιο το αγορασα για να παιζω StarCraft το 1ο και επειτα το 2ο. με μητρηκη Gigabyte GA-965P-DS3, CPU Core 2 duo sta 2.1 (περιπου) GHz νομιζω. με καρτα γραφικων Nvidia gainward 8600 gt 256mb. και  2gb μνημη ram και ημουν σχετικα ικανοποιημενος επαιζα σε high Γραφικά.  Bγηκαν διαφορα προβληματα μετα απο 9 χρονια περιπου και πέρσι αναγκαστηκα να παρω νεο σκληρο SSD toshiba (δεν θυμαμαι ποιο ) και μια νεα καρτα γραφικων gigabyte amd r7240 GV-r724oc-2g τιποτα το ιδιεταιρο αλλα η προηγουμενη χαλασε και δεν αξιζε να παρω με το παλαιο μηχανημα που ειχα... Αλλα συνεχιζει να μου βγαζει κατι κολληματα και το παιχνιδι μου για το οποιο εχω εντελη το pc το παιζω σε low graphics και ετσι δεν το μπορω πλεον. οποτε κατεληξα να παρο νεο, αλλα ειμαι σε δίλημμα. Ο μονος λογος που θελω λαπτοπ ειναι γιατι δεν θελω να κολλαω σε ενα μερος στο δωματιο να παιζω και επισης ισως το χρησημοποιησω και στην δουλεια μου που καπιες φορες θα το χρειαστο απεγνοζμενα.
PS: sorry για ορθογραφία

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε,
Με τα χρήματα που θέλεις να δώσεις, ένα laptop θα είναι ασύγκριτα πιο αδύναμο όσον αφορά τα παιχνίδια σε σχέση με ένα σταθερό υπολογιστή. Τα laptop των 700ων ευρώ είναι πρακτικά άχρηστα για gaming, και ακόμα και στα 900 ευρώ έχουν περιορισμένες δυνατότητες.
Η αλήθεια είναι πως από τον παλιό υπολογιστή πρακτικά μπορείς να κρατήσεις μόνο το κουτί, το DVD-RW, και τον SSD.
Δες τη σύνθεση των 700 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή, χωρίς το κουτί, το DVD-RW, και το σκληρό δίσκο, βγαίνει 537 ευρώ περίπου, και θα καλύψει τις ανάγκες σου πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε laptop των 700ων ευρώ.