Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά Τροφοδοτικού για νέο gaming pc
Αβρααμ Αθανασιαδης ρώτησε πριν 5 έτη

Παιδιά βλέποντας τα βίντεο σας και η αγάπη μου για το gaming με οδήγησαν στο να ξεκινήσω το χτίσιμο ενός gaming pc το οποίο θα έχει 
CPU : Ryzen 5 2600 
GPU : Msi radeon Vega 56
Ram : G.Skill ripjaws 3200 16gb
Ssd:crucial mx500 
Και μητρική msi b450a pro
Γνωστοί μου που γνωρίζουν από pc μου προτείνουν να πάω σε τροφοδοτικό το οποίο θα έχει πιστοποίηση 80+ gold και θα είναι πάνω από 750W  , τα σχόλια στην κάρτα γραφικών επίσης, εγώ είχα σκοπό να αγοράσω το thermaltake Smart RGB 700W που έχει πιστοποίηση 80+ αλλά όχι gold. Τι μου προτείνετε; Υ.γ. υπάρχει περίπτωση η αναβάθμιση του να αργήσει (3-5 χρόνια)και η αγορά της κάρτας γραφικών έχει γίνει. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Αβραάμ
Η σύνθεση σου φαίνεται αρκετά καλή. Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις αναβαθμίσεις τα επόμενα χρόνια, αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πας σε Ryzen τρίτης γενιάς. 
Παρότι ισχύει ότι ένα 80+ Gold τροφοδοτικό είναι ιδανικό, ίσως σου ανεβάσει αρκετά το κόστος. Μπορείς να πας σε 80+ Bronze για οικονομία, αλλά τίποτα χαμηλότερο. 
To τροφοδοτικό που αναφέρεις έχει πιστοποίηση White και δεν το προτείνουμε σε καμία περίπτωση. Είναι η χαμηλότερη δυνατή πιστοποίηση.
Όσο αφορά την ισχύ, δεν χρειάζεται 750W. Ένα 600-650W θα σε καλύψει. Μπορείς να πάρεις ένα μεγαλύτερο, αν θες να είσαι καλλυμένος για το μέλλον.