Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά Υπολογιστή για Γραφιστικές Εφαρμογές
Vasilis Karakisaridis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site σας,
Όντας γραφίστας κατέληξα μετά από αρκετές ώρες έρευνας στα ακόλουθα parts του συνεργαζομένου με εσάς καταστήματος e-shop (δεδομένων των επιλογών που αυτό παρέχει) πλην όμως θα ήθελα την δική σας εμπεριστατωμένη γνώμη λόγω της υπέρμετρης εμπειρίας που διαθέτετε.
Συγκεκριμένα θέλω να μου πείτε:

  • αν (χωρίς μεγάλες αποκλίσεις από τον κάτωθι εμφαινόμενο προϋπολογισμό) θα μπορούσα να διαλέξω κάτι καλύτερο σε οποιονδήποτε τομέα
  • αν παρατηρείτε οποιαδήποτε υπερβολή που να μην δικαιολογεί την τιμή της
  • αν η όλη κατασκευή απαιτεί επιπλέον ψύξη με την εγκατάσταση ανεμιστήρα ή ανεμιστήρων στο CoolerMaster Cosmos C700P (σε περίπτωση που απαιτεί παρακαλώ να μου προτείνετε μοντέλο/μοντέλα και να μου πείτε σε ποιο/ποια σημείο/σημεία θα πρέπει να εγκατασταθούν προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη κατανομή ροής του αέρα, πετυχαίνοντας -ει δυνατόν- αθόρυβη λειτουργία)
  • κάθε άλλο σχόλιο που εσείς κρίνετε ότι θα βοηθήσει την αγορά μου

ESHOP

ΚΟΥΤΙ:

https://goo.gl/ivn5R8

369,90

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ:

https://goo.gl/P1Xq39

209,90

ΜΗΤΡΙΚΗ:

https://goo.gl/tLGSbA

279,89

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ:

https://goo.gl/3iWUie

404,90

ΨΥΞΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ:

https://goo.gl/wdeSiA

89,90

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ:

https://goo.gl/Ehkxqe

437,99

ΜΝΗΜΕΣ:

https://goo.gl/izmJid

459,00

DVD WRITER:

https://goo.gl/x3VJ4F

14,90

ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ:

https://goo.gl/zaF6uW

149,90

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ:

https://goo.gl/NSAoNw

104,90

2521,18

Ευχαριστώ.

7 Απαντήσεις

Vasilis Karakisaridis απάντησε πριν 6 έτη

το link της κάρτας γραφικών εις το ορθόν: https://goo.gl/gyX1Hj

dotis donos απάντησε πριν 6 έτη

Γεια σου Βασίλη, καλή χρονιά και χρόνια πολλά για την ονομαστική εορτή σου.
Υπάρχει οδηγός αγοράς υπολογιστών που καλύπτει πλήρως τις δικές σου ανάγκες:
https://www.pcsteps.gr/11780-αγορά-υπολογιστή/#__E750_Gaming

Vasilis Karakisaridis απάντησε πριν 6 έτη

Α να σαι καλά φίλε ντότη ντόνο, χρόνια πολλά και σε σένα, ωστόσο αν διαβάσεις τον οδηγό που μου έστειλες (τον οποίο διάβασα πριν κάνω το παρόν πόστ) θα διαπιστώσεις ότι δεν καλύπτει τις δικές μου ανάγκες αλλά τις ανάγκες κάποιου που θέλει να δώσει τα μισά λεφτά από αυτά που θα δώσω εγώ. Επίσης δεν απαντάει σε καμία από τις συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτω για την ανωτέρω σύνθεση οπότε αν και εκτιμώ τα μάλα το ενδιαφέρον σου λέω να περιμένω την απάντηση του κυρίου Κυρίτση ή κάποιου έτερου εκ των υπευθύνων της ιστοσελίδας.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Γενικά στη σύνθεση έχεις ορισμένα υποσυστήματα για τα οποία έχεις δώσει αρκετά χρήματα χωρίς να έχεις πραγματικό όφελος.
Αρχικά, δεν χρειάζεσαι 650W τροφοδοτικό. Μέχρι και με κάρτα γραφικών 1080Ti, ένα καλό 500W τροφοδοτικό είναι υπέρ αρκετό. Αν θέλει οπωσδήποτε πιστοποίηση 80Plus Titanium, αυτό το μοντέλο της Silverstone είναι σημαντικά οικονομικότερο. Στη θέση σου, όμως, μάλλον θα επέλεγα αυτό, η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια, και θα σε καλύψει πλήρως.
Ομοίως δεν υπάρχει λόγος να δώσεις 280 ευρώ για μητρική, ειδικά από τη στιγμή που δεν πρόκειται να κάνεις SLI. Μια Z370 των 140 ευρώ θα κάνει εξίσου καλή δουλειά από κάθε άποψη.

Για την κάρτα γραφικών, θα βρεις GTX 1060 με δύο ανεμιστήρες για πιο αθόρυβη ψύξη με λιγότερα χρήματα.
Από τη στιγμή που θα βάλεις SSD, δεν υπάρχει λόγος να έχεις δίσκο SSHD, δεν κερδίζεις τίποτα από αυτή την σχετικά αποτυχημένη τεχνολογία. Με λιγότερα χρήματα παίρνεις δίσκο 3TB.
Ρίξε πάντως μια ματιά και στη σύνθεση που κάναμε σε έναν άλλο αναγνώστη με budget 2400 ευρώ.

dotis donos απάντησε πριν 6 έτη

Φίλε Βασίλη, στο λινκ που έβαλα, αν πατήσεις το scroll πιο κάτω, θα δεις ότι έχει και για 2000 ευρώ σύνθεση, η οποία είναι πολύ καλύτερη από την δική σου.

Vasilis Karakisaridis απάντησε πριν 6 έτη

Άγγελε εξαιρετικά χρήσιμες οι συμβουλές σου και ευχαριστώ, θα τις ακολουθήσω όλες. Αν έχεις χρόνο πες μου και για το θέμα της ψύξης (αν δηλαδή θα είναι εντάξει ή αν θα υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης μόνο με τους εργοστασιακούς ανεμιστήρες του COSMOS C700P, και αν υπάρχει πρόβλημα σε ποιά θέση να προτιμήσω την τοποθέτηση ανεμιστήρα/ων.)
Pre-installed Fans:
Front 140mm fan x 2, 1200RPM
Rear 140mm fan x 1, 1200RPM
Fan Support:
Top 120/140mm fan x 3
Bottom* 120/140mm fan x 2 * Required additional cooling bracket
Front 120/140mm fan x 3
Rear 120/140mm fan x 1
--------------------------------------------------------------------
Φίλε ντότη ντόνο ίσως είναι καλύτερο για εναν gamer όπως αναγράφει κι όλας δίπλα απο την τιμή (καθώς έχει καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά υποδιπλάσια ram από αυτή της δικής μου σύνθεσης) ωστόσο για έναν γραφίστα που τρέχει PR και AF κατα κύριο λόγο, η μνήμη είναι απαραίτητη όχι προαιρετική. Ευχαριστώ όπως και να χει.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Με τους ανεμιστήρες όπως έρχονται στο κουτί θα είσαι πλήρως καλυμμένος, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα κάνεις overclock - που απαγορεύεται δια ροπάλου σε σύστημα παραγωγής. Επιπλέον ανεμιστήρες θα εισάγουν πιο πολύ θόρυβο στο σύστημα, παρά θα κάνουν σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία.