Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά υπολογιστή για προσωπική/επαγγελματική χρήση
George Pagourakis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, εδώ και κάποιο διάστημα ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν νέο υπολογιστή ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για προσωπική αλλά και για επαγγελματική χρήση. Η σκέψη μου μέχρι τώρα είναι κινείται προς την κατεύθυνση του laptop, καθώς η δυνατότητα μεταφοράς είναι μέσα στα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Σε προσωπικό επίπεδο η χρήση του υπολογιστή αφορά απλή περιήγηση στο ίντερνετ, facebook, youtube, netflix, αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής, οπότε γενικά δε θα έλεγα ότι έχω αυξημένες απαιτήσεις. Το ζήτημα βρίσκεται περισσότερο στην επαγγελματική χρήση για την οποία προορίζεται. Αυτό που κάνω είναι image processing σε εικόνες υψηλής ανάλυσης που αφορούν βιολογικά δεδομένα. Τα πακέτα λογισμικού που χρησιμοποιώ είναι τα ImageJ, Imaris, Photoshop και Volocity. Καθώς το κάθε dataset είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος (συνήθως το κάθε stack εικόνων ξεπερνά το 1GB), και ταυτόχρονα πρέπει να έχω πολλά datasets ανοιχτά, ο υπολογιστής απλώς κρασάρει. Στην παρούσα φάση στη δουλειά μου χρησιμοποιώ έναν υπολογιστή Dell Precision T1700, με επεξεργαστή Intel Core i7-4790 @ 3.60Ghz, μνήμη RAM στα 16GB, και Windows 7-64bit. Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο e-shop.gr βρήκα κάποιους που ίσως ανταποκρίνονται (τουλάχιστον ως ένα βαθμό) σε αυτά που χρειάζομαι. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι:

http://www.e-shop.gr/laptop-asus-rog-gl552vw-cn353t-156-fhd-intel-core-i7-6700hq-8gb-1tb-128gb-gtx960m-2gb-win10-p-PER.913829

http://www.e-shop.gr/laptop-msi-gl62-6qf-632nl-156-fhd-intel-core-i7-6700hq-8gb-1tb-128gb-nvidia-gtx960m-2gb-win-10-p-PER.923434

Αυτό που δε γνωρίζω είναι πού θα πρέπει να στρέψω περισσότερο την προοχή μου: προς ένα μηχάνημα με περισσότερη μνήμη RAM, ή να δώσω περισσότερη σημασία στην κάρτα γραφικών; Επίσης, αν υπάρχει κάποια εναλλακτική επιλογή, ακόμη κι αν πρόκειται για σταθερό υπολογιστή, θα μπορούσα να το σκεφτώ πριν επιλέξω τελικά. Κλείνοντας, το ανώτερο ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 1500€. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αφού μπορείς να πάς μέχρι τα 1500 ευρώ, ένα laptop με κάρτα γραφικών Quadro είναι πιο κατάλληλη επιλογή για επαγγελματικά προγράμματα, εφόσον δεν αναφέρεις πως σε ενδιαφέρει το gaming.