Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά υπολογιστή για χρήση σχεδιαστικών προγραμμάτων
Babis Orfanidis ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα και από εμένα,
Θα ήθελα να αγοράσω ένα καινούργιο desktop για επαγγελματική- προσωπική χρήση. Χρησιμοποιώ κυρίως σχεδιαστικά προγράμματα όπως photoshop, illustrator, indesign και στον ελεύθερο προσωπικό χρόνο χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για σερφάρισμα (με πολλά tabs ανοιχτά) και βλέπω ταινίες (ιδανικά θα ήθελα να μπορώ να συνδέσω εύκολα το καινούργιο pc με 4Κ tv για την αναπαραγωγή 4Κ ταινιών). Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι παιχνίδια παίζω πολύ σπάνια αλλά τα αρχεία που επεξεργάζομαι στο photoshop τις περισσότερες φορές είναι αρκετά μεγάλα για αυτό θα ήθελα ένα σύστημα που να μπορεί να μην σέρνεται όταν χρησιμοποιώ το photoshop ενώ παράλληλα έχω ανοιχτό το chrome.
Με μια αναζήτηση που έκανα στο internet σχετικά με τις απαιτήσεις του photoshop (που είναι και το κύριο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ), ανέφεραν ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η ταχύτητα του επεξεργαστή παρά το πόσους πυρήνες έχεις, καθώς το photoshop δεν εκμεταλλεύεται όλους τους πυρήνες. Επίσης έχω διαβάσει για την ατελείωτη RAM που καταναλώνει και για το πόση μεγάλη σημασία παίζει ο σκληρός δίσκος, δηλαδή αν θα είναι σύνδεσης Μ.2 ή PCI κλπ...
Επειδή είστε expert σε αυτά σκέφτηκα να ζητήσω την βοήθεια σας.
 
Το budget κυμαίνεται στα 3000 ευρώ. 
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
Με εκτίμηση,
ΜΟ

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Μπάμπη,

Το ότι το Photoshop δεν εκμεταλλεύεται όλους τους πυρήνες δεν είναι με κανένα τρόπο ακριβές. Αντιθέτως, αυτά τα βαριά επαγγελματικά προγράμματα, όπως Photoshop, Premiere, AutoCAD κλπ είναι ανάμεσα στις λίγες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται πλήρως πολυπύρηνους επεξεργαστές.

Ο σκληρός δίσκος επίσης δεν έχει την παραμικρή σημασία. Άπαξ και ανοίξει ένα αρχείο, όλη του η επεξεργασία γίνεται στη RAM, και στο μόνο σημείο που συμμετέχει ο δίσκος είναι κατά την αποθήκευση. Δεν πρόκειται να δεις καμία απολύτως διαφορά στην απόδοση των προγραμμάτων με διαφορετικούς τύπους δίσκων.

Δες τη σύνθεση των 1700 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή με αυτό τον επεξεργαστή, αυτή τη RAM, και αυτή την κάρτα γραφικών.

Οι τιμές θα έχουν αλλάξει ελαφρώς, λόγω της σημερινής αλλαγής του ΦΠΑ σε 24%, θα τις ανανεώσουμε το συντομότερο δυνατόν.