Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά υπολογιστή για editing και gaming
Larry B. ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα προσπαθώ να αποφασίσω ποια επιλογή είναι καλύτερη.
Αρχικά, κοιτούσα ένα λάπτοπ entry level gaming ώστε στη συνέχεια να αγοράσω μεσα στον επόμενο χρόνο και έναν σταθερό. Αυτό θα μου έκανε όπως υπολόγισα 1800 ευρω τουλαχιστον. Όπως αναφέρω αυτά που θα θέλω είναι και editing και gaming. 
Κατέληξα όμως ότι θέλω μονο λάπτοπ ώστε να έχω τη δυνατότητα να μετακινούμαι αν χρειαστεί. Παράλληλα θέλω να επιλέξω το πιο future proof laptop.
Έχω καταλήξει στα εξής λάπτοπ:
Asus TUF Gaming FA506IV Laptop (Ryzen 7 4800H/16 GB/512 GB/RTX 2060 6 GB)
Dell G5 5590 (i7-9750H/16GB/512GB/GeForce RTX 2070/FHD/W10)
Το πρώτο έχει καλύτερο επεξεργαστή ενώ το δεύτερο καλύτερη κάρτα γραφικών.
Το πρώτο έχει ryzen ενώ το δεύτερο ιντελ.
Έλα όμως που το δεύτερο έχει και thunderbolt 3 οπότε σε 3 χρόνια που η κάρτα γραφικών θα θεωρείται ξεπερασμένη αντί να πάρω ένα ολοκληρο καινούριο pc μπορω να παρω ένα egpu με την κάρτα γραφικών που τότε θα θεωρείται καλή και να δώσω boost στο λαπτοπ (ίσως μαζί και με ένα μονιτορ).
Θα ήθελα μια καλή συμβουλή.
Προφανώς ακούγεται πολύ ωραίο όλο αυτό με την egpu χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μου δουλέψει. Επίσης φοβάμαι πόσο καλός θα είναι ο επεξεργαστής της ιντελ.
Παράλληλα όμως αγοράζοντας το λαπτοπ με τον ryzen σημαίνει ότι σε 3-4 χρόνια θα πρέπει να κοιταξω ξανα για σταθερό.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα

Στο gaming σε ενδιαφέρει η ισχυρότερη κάρτα γραφικών, καθώς οι δυο επεξεργαστές στα παιχνίδια δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά.

Στο editing παίζει ρόλο αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς υποστηρίζει GPU acceleration. Αν υποστηρίζει, σε ενδιαφέρει κυρίως η κάρτα γραφικών. Αν δεν υποστηρίζει, κύριο ρόλο παίζει ο επεξεργαστής.

Οπότε, πρέπει να επιλέξεις ανάλογα το λογισμικό που θα χρησιμοποιήσεις.

Μια τόσο ισχυρή κάρτα σε 3 χρόνια δεν θα θεωρείται ξεπερασμένη. Δεν θα είναι η καλύτερη, αλλά ακόμα θα είναι αρκετή για τη χρήση που θέλεις.