Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά υπολογιστή για gaming κοντά στα 550-600 ευρώ
Jim Giokezas ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,θα ήθελα να ρωτήσω αν θα ήταν καλό να αλλάξω (καταρχάς) τις μνήμες RAM του υπολογιστή για gaming στα 550 ευρώ που είχες προτείνει στον οδηγό αγοράς υπολογιστή του προηγούμενου μήνα με 2 modules Kingston HyperX Fury Black των 8GB,το τροφοδοτικό με ένα CoolerMaster G550M και τον σκληρό δίσκο με έναν Western Digital Caviar Blue του 1TB (θέλω να κάνω αυτή την αλλαγή στις μνήμες RAM  για να μην υπάρχει bottleneck με κάποια παιχνίδια που θέλω να παίξω).Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό το τροφοδοτικό θα "σήκωνε" μελλοντικά και ακόμα μια ίδια κάρτα γραφικών σε Crossfire,έναν δεύτερο σκληρό πάλι του 1TB και έναν SSD.Το αρχικό σύστημα όμως που έχετε προτείνει εξακολουθεί να είναι ένα πάρα πολύ αξιοπρεπές σύστημα αλλά οι αλλαγές που θέλω να κάνω (δηλαδή RAM,τροφοδοτικό και σκληρός)είναι ωστόσο δικές μου αλλαγές που μπορούν "να τα βγάλουν πέρα" με τις δικές μου απαιτήσεις και προτιμήσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων που καθίσατε και διαβάσατε όλο αυτό το κείμενο και χάσατε χρόνο από τη ζωή σας για να γράψετε απάντηση για την τεράστια ερώτηση που σας έγραψα!!!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δημήτρη, στον υπολογιστή των 550 ευρώ δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο δισεκατομμύριο να σου προξενήσουν bottleneck οι μνήμες, το υπόλοιπο σύστημα δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο γρήγορο για να εξαντλήσει bandwidth των 25,6GB/s που δίνουν οι 1600άρες RAM.
Οι Kingston Fury Black είναι σχετικά αργές RAM. Μπορείς να βρεις καλύτερο συνδυασμό συχνότητας και CAS Latency.
Μην το σκέφτεσαι καν το crossfire για αργότερα σε αυτή την κατηγορία τιμής. Είναι θορυβώδες, αυξάνει τη θερμοκρασία, και δεν υποστηρίζεται από όλα τα παιχνίδια. Καλύτερα είναι όταν η κάρτα σου δεν θα τραβάει πλέον, να την αντικαταστήσεις με μία καλύτερη.
Εφόσον παραγγείλεις όλα τα υποσυστήματα μαζί, θα έρθουν όλα μαζί.

Jim Giokezas απάντησε πριν 9 έτη

Λέω για το bottleneck διότι έχω κάνει έρευνα σε ένα site ονόματι http://www.game-debate.com/.Σε μια φόρμα που σου βγάζει όταν ψάχνεις για ένα παιχνίδι αν το υποστηρίζει ο υπολογιστής σου,προσθέτεις τα στοιχεία του υπολογιστή σου (δηλαδή επεξεργαστή,κάρτα γραφικών και μνήμη RAM).Στο τέλος σου βγάζει τα αποτελέσματα,δηλαδή αν το συγκεκριμένο παιχνίδι υποστηρίζεται από τον επεξεργαστή,την κάρτα γραφικών και τη μνήμη RAM.Σχετικά με το Crossfire το είπα υποθετικά και θα ήθελα να μου προτείνεται εσείς καλύτερες μνήμες RAM στα 8GB αφού λέτε ότι οι συγκεκριμένες είναι σχετικά αργές (θα ήθελα να είναι οπτικά ωραίες οι μνήμες RAM,σαν τις Kingston Fury Black,διότι θα πάρω το κουτί με το παραθυράκι στο πλάι και θα ήθελα να φαίνεται μέσα ωραία).

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αφού σου αρέσουν σαν εμφάνιση οι Kingston, πάρε αυτές. Δεν πρόκειται να δεις διαφορά σε αυτό το επίπεδο ούτως ή άλλως.