Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά υπολογιστή για gaming στο νεο Oculus Rift Virtual Reality Headset!
alexkouts ρώτησε πριν 8 έτη

Ήρθε η ώρα να αγοράσω ενα high end pc για gaming αλλα και development με την χρήση του Oculus Rift (http://www.oculus.com). Εννοείται πως δεν θέλω τα minimum specs αλλα έναν πολύ δυνατό υπολογιστή που θα κρατίσει 5+ χρόνια (σε general capabilities, όχι 100% για gaming στο μέλον). Σκέυτομαι τα παρακάτω specs χωρίς οθόνη και πληκτρολόγια in mind: 
Κουτί Corsair Graphite 780T Full Tower
Επεξεργαστής Intel CPU Core i7 6700K (1151/4.00 GHz/8 MB)
Motherboard  Gigabyte Motherboard Z170X Gaming 7 (Z170/1151/DDR4)
 Μνήμες  Corsair Desktop RAM Vengeance 16GB Kit 2400MHz DDR4
Σκληρός Δίσκος 2 x SSD 250Gb Sata III 850 EVO
 Ψύκτρα Corsair CPU Cooler Hydro H110i GT Extreme Performance
 Τροφοδοτικό  Corsair PSU RM Series 1000 W 80+ Gold RM1000 Modular
 Κάρτα Γραφικών  VGA MSI GTX Titan X 12GD5 

Θέλω να πετύχω 90 fps σε 2160 x 1200 με settings κοντά σε ultra και να έχω μεγάλο headroom για μελοντικά παιχίδια και εφαρμογές virtual reality. (Δές εδώ https://www.vg247.com/2016/01/06/virtual-reality-requires-seven-times-more-power-than-regular-pc-games-nvidia/ για να καταλάβεις γιατι διαλέγω GTX Titan X)
Απόψείς και σχόλια είναι καλοδεχούμενα!
Ευχαριστώ!

4 Απαντήσεις

Κώστας Λάβαρης απάντησε πριν 8 έτη

Εντάξει, δώσε μας και μια διεύθυνση για να έρθουμε να στο πάρουμε. χαχαχαχα

alexkouts απάντησε πριν 8 έτη

Start your code here

Μπορείς να βρεις την διέυθυνση εδώ http://www.stores.plaisio.gr
HA HA

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Από τη στιγμή που η 980 ti έχει καλύτερες επιδόσεις από την Titan X σε ό,τι benchmark έχω δει, και επιπλέον σημαντικά χαμηλότερη τιμή, πραγματικά δεν βλέπω το λόγο για την επιλογή της.

Διαφωνώ κάθετα με την υδρόψυξη. Μια καλή αερόψυξη θα έχει εξίσου καλή ψύξη, χαμηλότερο θόρυβο, και μηδενικό ρίσκο να βρέξει τη μητρική στο μέλλον.

Αν θέλεις καλό τροφοδοτικό δεν παίρνεις Corsair (που δεν κατασκευάζει καν τα τροφοδοτικά, απλά βάζει τη μάρκα της επάνω), παίρνεις Super Flower.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές Corsair Vengeance DDR4 στα 2400MHz. Καμία από τις τρεις, πάντως, δεν είναι η καλύτερη RAM που θα μπορούσες να πάρεις. Αυτές είναι σημαντικά ταχύτερες.

Πάντως δεν γνωρίζω το πόσο θα επιβαρύνει η Virtual Reality τον επεξεργαστή. Μήπως θα άξιζε να πας σε socket 2011-3.

Προσωπικά, αν δεν βιάζεσαι να αγοράσεις τον υπολογιστή εδώ και τώρα, θα σου πρότεινα να περιμένεις να κυκλοφορήσει πρώτα το Oculus Rift, να δοκιμαστεί εκτεταμένα από Site του εξωτερικού, και μετά να πάρεις υπολογιστή για αυτό. Προς το παρόν όλα είναι θεωρητικά.

alexkouts απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την αμεση και τεκμηριωμένη απαντησή σου!