Spiros Zoudis ρώτησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα πριν λίγο καιρό είχα πάρει μία κάρτα γραφικών. Την RTX 4080 καθώς την είχα βρει σε αρκετά καλή τιμή. Θα ήθελα μία πρόταση για αγορά του υπόλοιπου υπολογιστή κομμάτι κομμάτι τον οποίο θα χρησιμοποιήσω κυρίως για gaming. Κάποια από τα πράγματα που ψάχνω είναι ένας καλός επεξεργαστής που δεν θα κάνει bottleneck την κάρτα γραφικών και δεν θα ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες, 32 gb ddr5 ram, υδρόψυξη, αν γίνεται ένα τροφοδοτικό που θα περιέχει τα καλώδια που χρειάζεται η 4080 ώστε να μην χρησιμοποιήσω τον αντάπτορα που δίνεται, και σίγουρα ένα μεγάλο κουτί ώστε να χωράνε τα πάντα άνετα.
Ευχαριστώ πολύ. 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα Σπύρο! Το budget σου που περίπου κυμαίνεται; 

Spiros Zoudis απάντησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα σκεφτόμουν γύρο στα 800 ευρώ. Αν βέβαια χρειάζονται περισσότερα χρήματα προκειμένου να μην γίνεται bottleneck η κάρτα γραφικών θα μπορούσα να τα δώσω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Υποθέτω πως στα 800 είναι και η μητρική, την οποία δεν αναφέρεις. Για να πας σε DDR5 μνήμες, πρέπει να πας σε 12 ή 13η γενιά, οπότε πιέζεις πολύ το budget σου. Ο πιο οικονομικός i5 αυτή τη στιγμή είναι ο 12400F. Μετά ανεβαίνεις όσο σου επιτρέπει το budget σου.

Bottleneck θα έχεις στις χαμηλότερες αναλύσεις, αλλά όχι τόσο στο 4K που ο επεξεργαστής επηρεάζει λιγότερο. Για να εξαλλείψεις εντελώς κάθε πιθανό bottleneck, πρέπει να πας σε εντελώς άλλη κατηγορία επεξεργαστή.

Για μνήμες μπορείς να δεις τα σχετικά kit της G.Skill. Όσο αφορά την υδρόψυξη, σε ενδιαφέρει κάποια με μονό ή διπλό ψυγείο; Τέλος, για κουτί είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα NZXT και θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα. Έχει διάφορα παρόμοια μοντέλα ανάλογα το τι ψάχνεις.

Spiros Prou απάντησε πριν 10 μήνες

Καλησπέρα και πάλι. Τελικά κατέληξα στο παρακάτω build. Μπορείτε να μου πείτε αν είναι όλα τα κομμάτια συμβατά μεταξύ τους και αν βλέπετε να έχω κάποιο πρόβλημα σε θέμα botteleneck της κάρτας γραφικών ή του επεξεργαστή?
G.Skill Trident Z5 RGB 32GB DDR5 RAM
Gigabyte B650 Aorus Elite AX (rev. 1.x) Wi-Fi motherboard atx με AMD AM5 socket.
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz
Palit GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X
BeQuiet Dark Rock 4
BeQuiet Straight Power 11 1000W
Thermaltake View 51 TG ARGB Gaming Full Tower
Ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 10 μήνες

Όλα είναι συμβατά και η σύνθεση είναι πολύ καλή για το κόστος της. Βεβαια είναι πολύ πάνω από τα 800€ που ήθελες, εκτός αν έχεις κάποια απαλλαγή από το ΦΠΑ ως επαγγελματίας.