Saradis Tzelepis ρώτησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα στην ομάδα, προκειται για αγορα υπολογιστικου συστηματος μαζι με οθονη με budget 1000-1200€. Το pc θα λειτουργει για gaming και μονο, fortnite σε 1080p με 144+ fps και δεν συμμαζεύεται. Δεν υπαρχει καποια ιδιαιτερη απαιτηση να ειναι ουρανιο τοξο, θέλουμε ομορφο built σε συνδιασμο με την καλυτερη καρτα γραφικων  που μπορει να χωρεσει σε αυτα τα χρηματα(να σημειωθει οτι θελουμε nvidia και οχι amd). Και τωρα ρωταω: Συμφερει περισσοτερο amd η intel i3 τελευταιας γενιας? Υπαρχει καποια διαφορα στην χρηση που προκειται να γινει; Αξιζει να ανεβουμε σε ddr5 η οχι; Εχω καιρο πολυ να ασχοληθω στον τομεα και εχω μεινει ακομα στις παλιές γενιες.
Υπαρχει καποια αξιολογη προταση για τις απαιτησεις αυτες; Περισσοτερο θελω να ξερω σε τι γενιες, χρονισμους στις μνημες κτλ κυμαίνομαι, για τις υλοποιήσεις θα ψάξω εγω. 
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας, καλες γιορτες!  

2 Απαντήσεις

Saradis Tzelepis απάντησε πριν 5 μήνες

Edit: Κατι που ξεχασα να ρωτησω, am4 η am5;
Και παλι καλές γιορτές!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα, ιδέες θα μπορούσες να πάρεις από τον σχετικό μας οδηγό εδώ. Θα σου πρότεινα είτε AMD ryzen 5 είτε intel i5, συνήθως ο intel επεξεργαστής είναι λίγο ισχυρότερος από τον αντίστοιχο ryzen. Βέβαια οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. DDR5 ακόμα δεν νομίζω ότι έχει νόημα - είναι και αρκετά ακριβές. Το AM4 πάντως ακόμα είναι στο προσκήνιο..