Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά υπολογιστή για gaming/streaming 144fps
systemAs x ρώτησε πριν 5 έτη

Γειά χαρά και καλημέρα,
Έχω στην διάθεση μου την Gigabyte GeForce GTX 1660Ti windforce oc και την Msi Optix mag241c που είναι 144Hz δυστηχώς πάνω σε παλιό build (i5 4460 , asus z97 k), και θέλω να φτιάξω ενα καινούριο.
Τον υπολογιστή τον θέλω κυρίως για gaming (shooters/br κυρίως γι'αυτό και θέλω 144fps+ σταθερά) /multitasking και αν με λίγα παραπάνω μπορώ και live streaming εννοείται και αυτό. Δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα γραφικά οσο η επίδοση.
Μπορώ να διαθέσω μέχρι 600-700Ε (χωρίς περιφερειακά και κάρτα γραφικών) αλλά αν μπορώ να κάνω την δουλεία μου χωρίς προβλήματα με λιγότερα , ακόμα καλύτερα. Αν πάλι με την συγκεκριμένη κάρτα πιστεύετε δεν θα καταφέρω αυτο που θέλω , πείτε μου τι μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

 

9 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, μπορείς να δεις τη σύνθεση της AMD που προτείνουμε εδώ.

systemAs x απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και πάλι , να'σαι καλά Γιώργο σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Με αυτό το build + την 1660 τι λες να μπορώ να παίζω στα 144fps και να έχω την δυνατότητα για stream? Αν όχι, σε τι θα μπορούσα να επενδύσω λίγα ακόμα για καλύτερη απόδοση? Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη σύνθεση γιατί οικονομικά βγαίνω κομπλέ, απλά αφου την κάνω που την κάνω την αναβάθμιση απο i5 4460 και θα είναι και το πρώτο pc που θα αγοράσω/συνδέσω μόνος, θέλω να είμαι οσο σίγουρος γίνεται για το τί θα πάρω.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Πιστεύω ότι δεν θα έχεις κάποιο θέμα...μπορείς να πάρεις όλα τα άλλα κομμάτια εκτός από τη GPU..

systemAs x απάντησε πριν 5 έτη

Σ'ευχαριστώ! Έκανα την έρευνα μου και όντως ο επεξεργαστής με την κάρτα μου τα πιάνει τα 144 σε medium γραφικά / low (που παίζω ήδη) ανετότατα.Για streaming θα το δοκιμάσω οταν το στήσω αλλα δεν με καίει τοοοσο. Απλά μια τελευταία ερώτηση για να προχωρήσω στην αγορά των προιόντων, ρωτάω όσους ξέρω που έχουν γνώσεις απο hardware και το μόνο που άκουσα σαν "παράπονο" ήταν για το psu λόγω του οτι είναι modular (για την συντήρηση) και λίγο για τις ραμ . Αν είχα 50-100Ε παραπανω τι θα μπορούσα να βάλω σε τροφοδοτικό η και aftermarket ψύκτρες? Δεν θέλω να τσιγκουνευτώ σε τροφοδοτικό / airflow γιατί μια στραβή να κάτσει παει όλο το υπόλοιπο σύστημα, κατι που θα ηταν εφιαλτικό για το πρώτο μου build.. Τρελή δουλειά το pcsteps παρεπιπτόντως , μπράβο σας

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

To συγκεκριμένο PSU αποτελεί μία πολύ καλή και αξιόπιστη λύση..τι σε προβληματίζει στο ότι είναι modular? Εάν θες καλύτερη ψύξη για τον επεξεργαστή δες αυτή που προτείνουμε στις συμπληρωματικές αγορές της σύνθεσης...

systemAs x απάντησε πριν 5 έτη

Δεν είχα ποτέ μου και ενας φίλος που ρώτησα μου είπε να αποφύγω modular.. Αλλά, φαίνεται να ήταν μεμονωμένο περιστατικό γιατί απ'όσο έψαξα μόνος μου αξιολογήσεις κτλ μόνο καλά λόγια είδα απο Ελλάδα & εξωτερικό. Το μόνο ίσως που προσωπικά δεν μου κάθεται καλά ειναι το bronze certification, αλλα με αυτά τα λεφτά είναι λογικό. Άμα είναι μπορώ να πάρω Gold/platinum στα ίδια watt αμα δώ οτι μπορώ και θα είναι πιο ασφαλές / σιωπηλό κτλ.
Πολύ καλή σύνθεση για τη δουλειά που το θέλω. Θα πάρω και τη Hyper 212 για τον επεξεργαστή γιατί δεν εμπιστεύομαι τις stock ψύκτρες κι ας μην κάνω overclock. Συγγνώμη που είπα για τελευταία ερώτηση πιο πάνω, δημιουργήθηκε και άλλη απορία: γιατί 8gb ραμ αντί για 16gb σε 1.000e+ σύστημα εφόσον όσο περνάει ο καιρός τα 8 δεν αρκούν? Σκέφτηκα να πάρω 2 κιτ των 8 (2x4gb) επειδή είναι άμεσα διαθέσιμα σε αντίθεση με το κιτ των 16 (2x8) που θέλει 1μήνα απο το Msystems αλλά ίσως πάρω ραμ απο κάπου αλλού που να είναι άμεσα διαθέσιμα.. Σίγουρα όμως θέλω να βάλω 16gb

systemAs x απάντησε πριν 5 έτη

Βλέπω η mobo ειναι dual-channel , επειδή δεν ξέρω και πολλά (γι'αυτο άλλωστε ρωτάω) δεν ξέρω καν αν γίνεται να βάλω 4 x 4gb (2 κιτ)..
Επειδή μάλλον τα είπα λίγο μπερδεμένα , η ερώτηση είναι: Τι ραμ να πάρω για 16gb?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλύτερα πάρε ένα kit 2x8 GB, όπως αυτό που προτείνουμε εδώ.

systemAs x απάντησε πριν 5 έτη

Νά'σαι καλά!! Ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια :)
Με συγχωρείς αν έπρηξα, απλα ψάχνω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ.. Πόσο μάλλον όταν δεν έχω ξαναστήσει απο το 0 δικό μου σύστημα.
Θα ξαναγράψω εντυπώσεις μόλις το στήσω σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κανείς για παρόμοιο build. Καλή μέρα/εβδομάδα/μήνα όπως και να'χει!