Natalia Maragkou ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας, με ενδιαφέρει να στήσω έναν υπολογιστή κυρίως για επαγγελματική χρήση, επεξεργασία φωτογραφίας με προγράμματα Photoshop, Lightroom, Capture One και λίγο επεξεργασία βίντεο με Premiere.

Σίγουρα θέλω κάτι αξιόπιστο και γρήγορο γιατί δουλεύω με μεγάλα αρχεία. Όσον αφορά το gaming παίζω μόνο world of warcraft και σε γραφικά τύπου good.

To budget μου είναι γύρω στα 1500 ευρώ και σκέφτομαι να βάλω οθόνη Eizo FlexScan EV2450.

Έριξα μια ματιά στην προτασή σας μεχρι 1.100 ευρώ και αναρωτιέμαι αν μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές γιατί πχ το Cad ή η Autodesk δεν με απασχολoύν.

Θα βάλω σίγουρα SSD και HDD 3 TB. Κάποιες απορίες:

  • Γιατί λέτε ότι η NVIDIA QUADRO 2GB δεν αποδίδει καλά σε οτιδήποτε άλλο εκτός σχεδιαστικών προγραμμάτων?
  • Το τροφοδοτικό μήπως θα πρεπε να ναι λίγο μεγαλύτερο?
  • Το κουτί θα μπορούσε να ναι το BITFENIX COMRADE?Πώς παραγγέλνω να χει και φως led μέσα?
  • Χρειάζομαι έξτρα ψύξη?
  • Επίσης μου καναν και τις εξής προτάσεις και έχω μπερδευτεί

    Intel i7 6700 (1151/3.40Ghz/8mb)

    Gigabyte Motherboard Z170x Gaming 3

    Corsair Desktop Ram Vengeance 8Gb 2666Mhz ddr4

    Corsair SSD 120 GB Force LE

    Corsair PSu Cx Series 600W Cx600

    Sapphire Vga Radeon RX 480 Nitro 8Gb

Συγνώμη για το σεντόνι αλλά πρώτη φορά φτιάχνω pc από την αρχή.

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Ναταλία,

Οι κάρτες γραφικών Quadro είναι ακατάλληλες για gaming, έχουν πολύ χαμηλότερη απόδοση από τις αμιγώς gaming κάρτες γραφικών στην ίδια κατηγορία τιμής. Οι Quadro έχουν σχεδιαστεί για πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες, και για να έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση και υψηλή αξιοπιστία για πολύωρη χρήση, πχ σε απαιτητικά rendering.

Για την Quadro το τροφοδοτικό είναι μεγαλύτερο απ' όσο χρειάζεται, και ένα 350W θα έκανε τη δουλειά του, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης. Για κάρτα της τάξης της RX 470 και κάτω, τα 450W είναι αρκετά. Για την RX 480, ένα καλό 500-550W είναι εντάξει.

Είναι συμβατό και το Bitfenix Comrade. Για LED, η πιο συνηθισμένη λύση είναι ανεμιστήρες με LED που να αντικαταστήσουν αυτούς του κουτιού. Υπάρχουν και LED strips, αλλά είναι μάλλον υπερβολή στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το να αλλάξεις την ψύκτρα του επεξεργαστή χρειάζεται μόνο αν θέλεις πιο αθόρυβο υπολογιστή. Αλλιώς, η εργοστασιακή θα σε καλύψει σαν ψύξη.

Σε επαγγελματικό σύστημα είναι πεταμένα λεφτά να βάλεις gaming μητρική και overclocked μνήμες. Η σταθερότητα του συστήματος είναι πιο σημαντική από τη σχετικά μικρή διαφορά στην απόδοση. Και 8GB RAM είναι λίγα για απαιτητική χρήση με τα προγράμματα που θα τρέχεις.

Natalia Maragkou απάντησε πριν 7 έτη

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις Άγγελε.

Οπότε πιστεύεις οτί πρέπει να μείνω στην πρόταση του οδηγού με κάποιες βελτιώσεις?

Επίσης τι θα πρότεινες σε wifi adaptor?

Natalia Maragkou απάντησε πριν 7 έτη

Βασικά δεν με απασχολεί πολύ το κομμάτι rendering για αυτο έχω μπερδευτεί με την κάρτα γραφικών, πιο πολύ με φωτογραφίες δουλεύω και όχι με βίντεο και 3D.

Και αν επίσης βάλω μεγαλύτερο μόνιτορ κάποια στιγμή θα χω θέμα?

Natalia Maragkou απάντησε πριν 7 έτη


Mετά από έρευνα και σκέψη καταλήγω να συνδυάσω κάτι και για gaming και για editing γιατί εργάζομαι από το σπίτι και δεν θα θελα να περιοριστώ μόνο στο επαγγελματικό, καλύτερα ένα μηχάνημα για όλα, δεν θέλω να πάρω και 2ο pc.
Eλπίζω να μην έχω γίνει κουραστική, ποια η γνώμη σου να δώσω κάτι παραπάνω να πάρω αυτό που προτείνεις στο οδηγό για gaming και να βάλω 32gb ram και αυτήν την οθόνη BENQ GW2765HT?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η σύνθεση που αναφέρεις θα σε καλύψει σε κάθε επίπεδο.

Το πλεονέκτημα των EIZO είναι πως έχουν επαγγελματικού επιπέδου χρωματική απόδωση, σίγουρα καλύτερη σε σχέση με τη BenQ.

Πρακτικά, η οθόνη είναι επένδυση στον υπολογιστή. Σε 5 χρόνια ο μεγαλύτερος i7 δεν θα αξίζει τίποτα σε σχέση με τους τότε σύγχρονους επεξεργαστές, αλλά μια καλή οθόνη θα την έχεις μέχρι να καταστραφεί από τη χρήση, μπορεί και 10-12 χρόνια, δεν χάνει την αξία της.

Για σταθερό υπολογιστή, το powerline είναι σαφώς καλύτερη λύση από το WiFi, ώστε να μεταφέρεται η σύνδεση μέσα από το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού. Αν όμως έχεις στο σπίτι τριφασικό ρεύμα, θα χρειαστείς powerline της Devolo.

Natalia Maragkou απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές