Αλέξανδρος Πολιτάκης ρώτησε πριν 3 έτη

Αγαπητοί συντάκτες, 
εδώ και χρόνια παρακολουθώ τα βίντεο του PCSTEPS και διαβάζω τα άρθρα του site σας. Σκοπεύω άμεσα να αγοράσω έναν υπολογιστή για να κάνω rendering για την εργασία μου. Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε ως προς την αγορά του; 
Ο βασικός στόχος είναι να παίζει αυτό το πρόγραμμα με άνεση: https://lumion.com/requirements.html

Δευτερευόντως, θα ήθελα να δουλεύω άνετα σχεδιαστικά προγράμματα όπως Blender, Autocad, Photoshop και κυρίως το Dialux.  
Το σύστημα δεν πρέπει να κοστίζει πάνω από 2000 ευρώ μαζί με την οθόνη και το πληκτρολόγιο και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη σωστή λειτουργία του.
Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αυτές τις εργασίες και όχι για gaming. 
 
Προς στιγμής έκανα αυτήν την επιλογή: https://www.msystems.gr/section/systems/?&system=18&prefill=1&o0=38615&q0=1&o1=25389&q1=1&o2=28167&q2=1&o3=24426&q3=1&o4=29856&q4=1&o5=38572&q5=1&o6=28310&q6=1&o10=22681&q10=1&o30=26316&q30=1
Είναι συμβατά αυτά τα εξαρτήματα μεταξύ τους; Θα υπάρχει πρόβλημα τύπου "bottleneck" που λέτε εσείς; Ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή που επέλεξα χρειάζεται; Χρειάζεται έξτρα ανεμιστήρας κουτιού; Πώς μπορώ να εξασφαλίσω ότι δε θα κάνει θόρυβο;
Μπορώ να επιλέξω οποιοδήποτε Mid Tower για μια microATX; Δε θα ήθελα κάποιο κουτί με φανταχτερά λαμπάκια, αλλά κάποιο που να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα σε μετακομίσεις χωρίς να σπάσει το tempered glass σε χίλια κομμάτια.
Προτιμώ να αγοράσω προϊόντα από το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Εφόσον αγοράσω όλα τα εξαρτήματα από εσάς, αναλαμβάνετε εσείς τη συναρμολόγηση με επιπλέον κόστος;
Ευχαριστώ πολύ.
Καλή συνέχεια στο έργο σας.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Αλέξανδρε

Η σύνθεση σου είναι αρκετά καλή για το κόστος της, αν και χρειάζεται κάποιες μικρές αλλαγές.

Η κύρια αλλαγή που χρειάζεται είναι οι μνήμες. Με Ryzen καλό είναι να μη συνδυάζεις μνήμες με συχνότητα κάτω από 3200 MHz. 

Όσο αφορά τη ψύκτρα του επεξεργαστή, πρέπει να επενδύσεις μεγαλύτερο ποσό αν θέλεις μια που να έχει αισθητή διαφορά στον θόρυβο. Δεν υπάρχει λόγος να αντικαταστήσεις την εργοστασιακή με μια τόσο οικονομική.

Κάθε κουτί χωρεάει συγκεκριμένα μεγέθη μητρικών (πχ ATX και Micro ATX). Αυτά τα μεγέθη είναι καθορισμένα και ταιριάζουν πάντα στα αντίστοιχα κουτιά. Πέρα από το μέγεθος της μητρικής, πρέπει να ελέγχεις ότι το κουτί χωράει και  την κάρτα γραφικών.

Όσο αφορά τους ανεμιστήρες του κουτιού, συνήθως βάζουμε 2 ή 3 ανεμιστήρες μπροστά για να εισάγουν αέρα, και 1 ή 2 πίσω και πάνω για να εξάγουν.

Προσωπικά, προτείνω να βάλεις έναν M2 αντί για SATA SSD. Αξίζει η επένδυση, καθώς θα δεις διαφορά στους χρόνους φόρτωσης.

Τέλος, πρέπει να αναφέρω ότι αυτή την περίοδο οι τιμές είναι ανεβασμένες και θα πληρώσεις πολύ πιο ακριβά κάποια εξαρτήματα απ' ότι συνήθως.

Το δικό μας κατάστημα εδώ, δεν διαθέτει τα εξαρτήματα που έχεις επιλέξει και δυστυχώς δεν αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση. Ωστόσο, το Msystems που αναφέρεις αναλαμβάνει κανονικά τη συναρμολόγηση.