Mikael tsakmak ρώτησε πριν 5 έτη

Κάνω μια γερή αναβάθμιση στον υπολογιστή μου αγοράζοντας επεξεργαστή, μνήμες, μητρική και τροφοδοτικό Βλέποντας τα build σας και απο άλλες ομάδες αποφάσισα να πάρω τα παρακάτω.
CPU : AMD Ryzen 7 2700 | 258€
RAM : G.Skill RipjawsV 16GB 3200MHZ (2x8 kit)  | 117€
MOTHERBOARD : Gigabyte B450M DS3H  |70 €
PSU : CoolerMaster MasterWatt 450  | 56 €
Total : 501 €
Η χρήση που θα κάνω είναι περισσότερο προγραμματισμός, image editing και γενικά λίγο απαιτητικές δουλειές οπότε των θέλω όσο των δυνατόν καλύτερο και να μου κρατήσει για 5 χρόνια χωρίς έξτρα κόστη (εκτός απο μικροπραγματα όπως έξτρα σκληρό, κουτί, φανακια κλπ..) δεν θα παίζω παιχνίδια και εαν παίζω δεν καίγομαι στο να τα παίζω στα high οπότε θα βάλω την παλιά μου κάρτα 560ti που για τώρα είναι μια χαρά όμως θα ήθελα στο μέλλον να πάρω μια άλλη πχ 1070 και αν δεν κάνω λάθος δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα με την μητρική το budget είναι 400-500 μαξ δεν πάει πιο πάνω
Θα ήθελα να ρωτήσω εαν αξίζει η αγορά ryzen 7 2700 και όχι του ryzen 5 2600 αξίζει να δώσωτα 100+ ευρώ γιατί δεν θέλω μετά απο καιρό να των πουλήσω και να πάρω έναν λίγο καλύτερο και να συνεχίζετε αυτό.Επίσης θα μπορούσα να πάρω 8gb ραμ τώρα σε καλή τιμή η να πάρω απευθείας 16 γιατί δεν βρήκα της ίδιες σε μόνες η κάποιες στην αντίστοιχη συχνότητα και να είναι λογική η διαφορά στην τιμή εαν της αγοράσω μια μια.
Να σημειωθεί πως έχω κουτί, m2ssd, απλό ssd και σκληρό καθώς και την κάρτα γραφικών που προανέφερα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

3 Απαντήσεις

nikolas Georgopoulos απάντησε πριν 5 έτη

[μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Mikael tsakmak απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστώ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Μιχάλη,
Σίγουρα για τα 100 ευρώ παραπάνω που θα δώσεις για τον 2700 δεν θα έχεις ανάλογη αύξηση στην απόδοση σε σχέση με τον Ryzen 5 2600, ειδικά από τη στιγμή που είναι ήδη ένας εξαπύρηνος επεξεργαστής με 12 threads.
Τώρα, αν η αύξηση στην απόδοση αξίζει, αυτό εξαρτάται από τα συγκεκριμένα προγράμματα που τρέχεις, και το πόσο βαριές είναι οι εργασίες που αναλαμβάνεις.
Δεν συνιστούμε μονές μνήμες, πρώτον γιατί χάνεις το dual channel DDR, και δεύτερον πως είναι πολύ πιθανό να έχεις θέμα να προσθέσεις μνήμη αργότερα, καθώς μόνο στα dual channel kit έχουν εγγυημένη συμβατότητα σε λειτουργία dual channel.
Το τροφοδοτικό των 450W είναι ενδεχομένως οριακό για την 560 Ti, και αν αποφασίσεις αργότερα να αναβαθμίσεις σε 1070. Θα προτείναμε καλύτερα 500 ή 550W, όχι παραπάνω.