pgk mode ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα!

Θα ήθελα τη συμβουλή σας για την αγορά ενός netbook/notebook. Η δουλειά που θέλω να κάνω θεωρώ πως δεν έχει πολλές απαιτήσεις αν εξαιρέσουμε κάποια πραγματάκια. Λοιπόν... Θέλω να αγοράσω ένα notebook ή netbook, συγκεκριμένα έχω δει κάποια στην αγορά και αυτό που με βολεύει σαν μέγεθος είναι οι 11,6 ίντσες. Δεν θέλω μικρότερο μα ούτε και μεγαλύτερο, το πολύ 12 αλλά και πάλι αυτό με χαλάει λίγο. Δεύτερον, θέλω να του εγκαταστήσω Linux αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα ποια διανομή να επιλέξω. Αν και αυτό δεν με απασχολεί ιδιαίτερα ακόμα, ωστόσο είμαι ανάμεσα σε debian ή slackware, αλλιώς αν δεν καταλήξω πουθενά μάλλον με βλέπω με κανένα ubuntu. Τρίτον, οι κυριότερες εργασίες που θέλω να κάνω είναι πάνω στο virtual machine όπου θα έχω τρέχω το kali και λογικά θα βάλω και windows 7 ή XP. Δεν θέλω να κάνω τίποτα το ιδιαίτερο παρά μόνο διάφορα πειράματα που θέλω να κάνω για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τέταρτον, θα χρησιμοποιώ wordpress. Πέμπτον, μπορεί να ζητάω πολλά αλλά θα ήθελα να έχω και την δυνατότητα να βάλω και ένα adobe photoshop έστω και το cs3 μέσω wine. Ωστόσο ενδέχεται μία φορά στο τόσο να ασχοληθώ με την επεξεργασία βίντεο και υποτιτλισμού αλλά και ήχου. Άλλα πραγματα που θα κάνω είναι το απλό σερφάρισμα, youtube, downloading (τα κλασσικά) και οι δημιουργίες εγγράφων doc, pdf etc. Αυτά πάνω κάτω. Σας παραθέτω και κάποια netbooks που έχω υπόψη μου: a) Dell Inspiron 3162, b) Dell Inspiron 3169 Touch, c) HP Elitebook 810 G3. Μήπως στην τελική θα ήταν καλύτερα να πάρω ένα mac? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα

Τα τρία μοντέλα που αναφέρεις έχουν ακραία διαφορετικές τιμές, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκρισης μεταξύ τους. Το Inspiron 3162 δεν πρόκειται με τίποτα να σε καλύψει, το Inspiron 3169 είναι το μόνο που είναι σχετικά καλό για την τιμή του, και το HP Elitebook 810 G3 είναι πανάκριβο για τις δυνατότητές του, αλλά σαφώς ισχυρότερο από τα άλλα δύο, και πολύ πιο πιθανό να σε καλύψει όσον αφορά εικονικές μηχανές ή και Photoshop.

Αναγκαστικά, αν θέλεις καλή απόδοση σε αυτό το μέγεθος laptop, θα πρέπει να πληρώσεις αρκετά χρήματα.

Το Macbook υπερτερεί κυρίως όσον αφορά την αυτονομία της μπαταρίας, και βεβαίως το Mac OS. Αλλά η έκδοση των 11,6 ιντσών κυκλοφορεί μόνο με 4GB RAM απ' όσο βλέπω, που είναι ανεπαρκή για εικονική μηχανή.