Marios Daskalas ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας, σκέφτομαι να φτιάξω έναν υπολογιστή, κομμάτι κομμάτι. Εδώ θα βρείτε τα εξαρτήματα που συγκέντρωσα. https://pastebin.com/xaC5W6kN
Η κύρια λειτουργία του θα είναι εφαρμογές Microsoft Office και προγραμματισμός μέσω Visual Studio Code. Έπειτα πλοήγηση στο διαδίκτυο, ταινίες και Adobe Photoshop. Έχω στην κατοχή μου ήδη 2 δίσκους ssd (samsung evo pro) τους οποίους σκοπεύω να βάλω στο σύστημα.
Η ερώτηση μου είναι εάν τα παραπάνω εξαρτήματα ταιριάζουν μεταξύ τους. Επιπλέον υπάρχει ενδεχόμενο, έπειτα από 1 χρόνο να προσθέσω και κάρτα γραφικών. Θα μου κάνει η nvidia gtx 1050 ή η 1060 λόγου χάρη;
Τέλος θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά με αυτό το σύστημα και σχετικές προτάσεις. Η τιμή των παραπάνω εξαρτημάτων ανέρχεται στα 305 Euro. Είμαι διατεθημένος να δώσω έως 330 Euro προς το παρών. 

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Μάριε,
Με την 8η γενιά επεξεργαστών να είναι σε παρόμοια τιμή με την 7η αλλά σημαντικά βελτιωμένη, δεν έχει νόημα να πας σε i3 7100, ο i3 8100 με μια B360 μητρική είναι σημαντικά καλύτερη επιλογή.
Δες τη σύνθεση των 430 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή.
Για μελλοντική κάρτα γραφικών, λογικά φέτος θα κυκλοφορήσει η επόμενη γενιά της Nvidia, 11xx, οπότε αν υπάρξει κάποιο μοντέλο 1160 το πιθανότερο είναι πως θα είναι καλύτερη επιλογή. Όπως και νά 'χει, αφού η αγορά θα γίνει σε ένα χρόνο, το βλέπουμε.

Marios Daskalas απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε για την απάντηση σου,
Πως σου φαίνεται αυτή η κατασκευή;      https://ibb.co/jBB08n
Είναι εντάξει τα εξαρτήματα τώρα ή έχουμε κάποιο πρόβλημα;
Μία άλλη ερώτηση που ήθελα να κάνω είναι πόσους δίσκους SSD μπορώ να βάλω στο σύστημα και πόσους HDD; 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Εντάξει είναι, όλα καλά.
Σε αυτή τη χαμηλή κατηγορία τιμής δεν το συζητάμε καν για SSD, είναι εντελώς πεταμένα λεφτά. Είναι πολύ καλύτερα να βάλεις 8GB RAM παρά SSD.
Από εκεί και πέρα, ένας HDD είναι γενικά αρκετός, καθώς για backup είναι καλύτερα να έχεις εξωτερικό δίσκο ή και συνδυασμό με cloud.

Corason Espania απάντησε πριν 6 έτη

καλημερα σκέφτομαι να φτιάξω έναν υπολογιστή, κομμάτι κομμάτι. εχω το κουτι το οποιο ειναι καινουριο, τροφοδοτικο το οποιο ειναι καινουριο και επισεις σκληρο δισκο καινουριο. τι μου προτεινετε να για τα υπολοιπα εξαρτηματα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

@Corason Espania καλύτερα να ξεκινήσεις μια νέα, δική σου ερώτηση, αλλιώς θα έρχονται στον άλλο αναγνώστη ενημερώσεις που δεν τον αφορούν.