Viki Lagou ρώτησε πριν 8 έτη

καλησπερα,
ειμαι προπτυχιακη φοιτητρια. στην σχολη χρησιμοποιουμε προγραμματα τυπου autocad,matlab,fortran. ειμαι στο πρωτο ετος επομενως θελω ισχυρο hardware που να με καλυψει μεχρι το τελος των σπουδων. δεν με ενδιαφερουν τοσο τα παιχνιδια οσο οι ταινιες και να τρεχει γρηγορα ο υπολογιστης. τι υπολογιστη προτιμαται σε αυτη την περιπτωση, laptop ή desktop? και τι hardware να επιλεξω?
για τον επεξεργαστη να επιλεξω i5 or i7 ? μια φθηνη gpu λογω του οτι δεν με ενδιαφερει το gaming ειναι ενταξει? οσο για την SSD διαβασα πως καιει υπερβολικα πολυ ρευμα και να προτιμησω ή 750αρη HDD TOSHIBA ή  64αρη SSD sandisk.ποια ειναι η αποψη σας? τελος οσον αφορα την καρτα γραφικων αξιζει να πληρωσω μια quadro ή ειναι too much? το οικονομικο budget ειναι το πολυ μεχρι 1000€
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Βίκυ,

Επιλέγοντας Desktop θα έχεις περίπου τριπλάσιες επιδόσεις από οποιοδήποτε laptop στην ίδια κατηγορία τιμής, οπότε αν δεν είναι απολύτως απαραίτητη η φορητότητα, ο Desktop είναι σαφώς η καλύτερη επιλογη.

Μπορείς να δεις τη σύνθεση των 1100 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή. Μπορείς να μην βάλεις καθόλου κάρτα γραφικών, για να μειώσεις το κόστος, και αν χρειαστεί την προσθέτεις κάποια στιγμή αργότερα.

Οι SSD καταναλώνουν σημαντικά χαμηλότερη ενέργεια από τους HDD, δεν ξέρω που διάβασες το αντίστροφο αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Πάντως, δεν αξίζει με τίποτα να βάλεις 64GB SSD, οι μικρής χωρητικότητας SSD έχουν μειωμένες επιδόσεις. Επίσης η διαφορά στην τιμή ανάμεσα σε 750GB και 1TB SSD είναι αδιάφορη.