Harris Tsakiltzhs ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα θα ήθελα έναν υπολογιστή για μέτρια ή και ελαφρώς απαιτητική ( ερασιτεχνική όχι επαγγελματική  ) χρήση Photoshop, Premiere , gaming Video Editing , να μπορώ να επεξεργάζομαι βίντεο 4K, χωρίς καμία δυσλειτουργία και να μπορώ να το έχω ανοιχτό για πολλές ώρες .
Έχω επιλέξει τα παρά κάτω, πείτε μου την γνώμη σας ..
ο υπολογιστής μου δεν θέλω να ξεπερνά τα 900 max 1000 euro ..  
Επίσης θέλω να βάλω νόμιμα τα  Windows 10 Home 64-bit Greek  χωρίς να τα ενεργοποιήσω αλλά σε όλες τις επιλογές που έχετε , κάτι τέτοιο δεν υπάρχει .. κάποια ιδέα γιατί είναι άσχετως από αυτά ..  , σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά !!

Κουτί - Cooler Master MasterBox TD500 RGB Windowed Mid-Tower Case 
Μητρική - Gigabyte B360M DS3H 
Επεξεργαστής - Intel Core i3-8100 
Ψύξη επεξεργαστή - Cooler Master CPU Cooler MasterAir MA410P 
είναι απαραίτητη? δεν γνωρίζω , αν ναι, ταιριάζει αυτή που διάλεξα ?
Μνήμη RAM - HyperX 8GB Fury DDR4 2400MHz Non-ECC CL15 (Kit of 2) ή
HyperX 8GB Fury DDR4 2666MHz Non-ECC CL15 (Kit of 2) Ποια η διάφορα τους ? είναι στην ίδια τιμή και δεν βλέπω τον λόγο να μην να πάω στην δεύτερη επιλογή ( ασχέτως που εσείς επιλέγετε την πρώτη )  
Κάρτα Γραφικών - Sapphire Radeon RX 580 Pulse 4GB  ή Sapphire Radeon RX 570 Pulse 8GB είναι στην ίδια τιμή πάνω – κάτω , και δεν βλέπω τον λόγο να μην να πάω στην δεύτερη επιλογή ( ασχέτως που εσείς επιλέγετε την πρώτη ) σωστά ? ίσος τα 4 να ζοριστεί λίγο κάποιες φορές, αλλά τα 8 θα παίζει ποιο άνετα …  τι γνώμη έχετε ?
Τροφοδοτικό - Cooler Master Master MasterWatt Lite 500W
Δίσκος SSD ( όχι ) Νομίζω ότι δεν με ενδιαφέρει αν θα ανοίγει ποιο γρήγορα Τα προγράμματα .. πεταμένα λεφτά ..  
Δίσκος HDD - Toshiba P300 1TB Desktop SATA III ή Toshiba P300 2TB Desktop SATA III  έχω ένα εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ ,  έχει γεμίσει κατά 4 /5 ..  έτσι νομίζω ότι 1TB δεν θα είναι αρκετό .. τα 2TB νομίζω ότι είναι αρκετά ..  θεωρείτε ότι είναι καλύτερο να παίρνω έξτρα εξωτερικούς δίσκους ( όπου τους χρησιμοποιώ και για αντίγραφα ασφάλειας ) παρά να πάρω μεγαλύτερο δίσκο μέσα στον υπολογιστή ? ή είναι καλύτερο 2 δίσκοι των 1TB ? επίσης παίζει ρόλο οι ώρες που μένει ανοιχτός ο υπολογιστής στην επιλογή του δίσκου ? 
Οπτική Συσκευή DVD/BD - Asus DVD Writer DRW-24D5MT (SATA) Black
Ανεμιστήρες Κουτιού - Θεωρώ πως αυτούς που έχει το κουτί είναι οκ έτσι ?

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Χάρη, γενικά να ξέρεις ότι το video editing θέλει ισχυρό επεξεργαστή, ενώ η κάρτα γραφικών δεν έχει τόση σημασία. Στο gaming ισχύει το αντίστροφο. 
Για λειτουργικό σύστημα, μπορείς να βάλεις Windows 10 δωρεάν χωρίς ενεργοποίηση.
Ο SSD δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό στην απόδοση του υπολογιστή.
Τα προγράμματα θα φορτώνουν μεν πιο γρήγορα, αλλά στη χρήση θα έχουν ακριβώς την ίδια απόδοση, καθώς σε κάθε περίπτωση εκτελούνται από τη RAM.
Για το backup καλό είναι να έχουμε πολλές δικλίδες ασφαλείας. Για κάρτα γραφικών πάρε την ΡΧ580, η VRAM δεν έχει μεγάλη σημασία.
Γενικά ότι έχει επιλεγεί στον οδηγό δεν έχει γίνει τυχαία, RAM να επιλέξεις αυτή με την μεγαλύτερη συχνότητα. Ψύκτρα θα βρεις στη συσκευασία του επεξεργαστή, όπως και ανεμιστήρες θα είναι στη συσκευασία.

Harris Tsakiltzhs απάντησε πριν 5 έτη

ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σας ..  συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε η ομάδα του pcsteps !!!