Kostis Pap ρώτησε πριν 6 έτη

          Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε! Διαβάζω συχνά τη σελίδα σας και την θεωρώ άψογη. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για αγορά Desktop χωρίς οθόνη και χωρίς κάρτα γραφικών. Η χρήση που τον θέλω είναι για gaming και λίγο προγραμματισμό που ασχολούμαι σε fortran κυρίως. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών θα μου δώσει φίλος μεταχειρισμένη την VGA Asus GEFORCE GTX 1050 TI. Το budget που διαθέτω είναι 850 ευρώ το πολύ 900 αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό.
    Τώρα εγώ έχω κάποιες απαιτήσεις που είναι must. Για επεξεργαστή σίγουρα θέλω τον i5 8600k. Για μητρική ποια θεωρείται καλύτερη την Asrock z370 killer sli retail, την Gigabyte Z370 ΗD3 retail ή έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη; Όσον αφορά τη μνήμη ram σίγουρα θέλω 16gb. Θα έπρεπε να προσέξω κάτι άλλο στη ram; Για σκληρούς θέλω έναν ssd 250 και έναν 500άρη hdd για να αποθηκεύω κάθε είδους σαβούρα. Οθόνη πληκτρολόγιο και ποντίκι υπάρχουν ήδη. Επίσης τι τροφοδοτικό θα χρειαστώ για αυτό το μηχάνημα; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο; Το ups το θεωρείται απαραίτητο; Και τέλος για ψύξη, κανονική ή υδρόψυξη; Δεν πιστεύω πως θα κάνω overclocking. Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

 

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Κώστα,
Δες τη σύνθεση των 650 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή. Μπορείς να βάλεις τον 8600K, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις 140 ευρώ για μητρική Z370.
Στις συμπληρωματικές αγορές θα βρεις M.2 SSD.
Οι 500άρηδες δίσκοι είναι 2-3 ευρώ φθηνότεροι από του 1GB, είναι πεταμένα λεφτά.
Το αν είναι απαραίτητο το UPS εξαρτάται από το πόσο σταθερό είναι το ρεύμα στην περιοχή σου. Γενικά, πάντως, καλύτερα να το έχεις και ας μην χρειαστεί, παρά να χρειαστεί και να μην το έχεις.
Την υδρόψυξη δεν την προτείνουμε ποτέ, σε κανέναν, και για κανένα λόγο.