MariosPap ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα,
Ενδιαέρομαι να αγοράσω ένα Desktop για την σχολή μου όμως έχω τους εξής προβληματισμούς. Πρώτον και κυριότερον θέλω το μπάτζετ να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο.Δεύτερον δεν είμαι απολύτως σίγουρος αν είναι καλύτερο να κρατησω τα περιερειακά και να μην πάρω καινούργια. Τρίτον δεν ξέρω αν συμφέρει περισότερο να αναβαθμίσω το κουτί παρά να πάρω καινούργιο. Τέταρτον θέλω οπωσδήποτε να τρέχει τα εξής προγράμματα: Mathcad , Matlab , Mathematica , Comsol , Aspen , Compilers , Microsoft Visual Studio, Fortran. Πέμπτον επειδή έχω ένα μικρό κόλλημα με τα tabs όχι βέβαια ότι είναι και απαραίτητο(προέχουν άλλα...) θέλω να έχει ανοικτά αρκετά tabs μέχρι ένα όριο φυσικά. Νομίζω αυτά και συγγνώμη αν κούρασα.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Μάριος Παπανικολάου

6 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Οι περισσότερες ερωτήσεις σου δεν υπάρχει τρόπος να τις απαντηθούν. Δεν αναφέρεις τι υπολογιστή έχεις, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αξίζει η αναβάθμιση, ομοίως δεν αναφέρεις και τα περιφερειακά, επίσης δεν αναφέρεις καν το μπάτζετ.

MariosPap απάντησε πριν 8 έτη

Έχετε δίκιο, ξεχάστηκα...Όσον αφορά το μπάτζετ θα ήθελα τπο μικρότερο δυνατό αλλά να καλύπτει ο υπολογιστής τις ανάγκες μου οπότε δεν μπορώ να πω πχ 300 ευρώ και να μην κάνω ούτε τα μισά...Από περιφερειακά έχω την οθόνη HP 19" 1901W ηχεία της POWER TECH και MOUSE και KEYBOARD της ELEMENT KB-1...Ωστόσο να αναφέρω εδώ ότι εκτός από μία μικροβλάβη στην οθόνη που χάλασε ένα πιξελ κατά τα άλλα δουλεύουν κανονικότατα...Οσον αφορα τον υπολογιστη τωρα, επεξεργαστή έχω τον AMD Athlon II X2 220 socket AM3 (938) , μητρική LENOVO Dory CRB, BIOS LENOVO 9VKT29AUS , RAM DDR3 4GB και τέλος κάρτα γραφικών ATI Radeon HD 4250 256 MB (ναι από το σαιτ σας το βρηκα )

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Από τον παλιό υπολογιστή μόνο το κουτί, το DVD-R και το σκληρό δίσκο αξίζει να κρατήσεις, τίποτε άλλο.

Για τα υπόλοιπα υποσυστήματα, δες τη σύνθεση των 500ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή. Για οικονομία μπορείς να μην βάλεις SSD.

MariosPap απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ! Τελευταια ανησυχία που σας εκράζω και μετά σταματάω γιατί σας έχω τρελάνει... Τα προγράμματα που θέλω επομένως να τρέχουν θα τρέχουν με την σύνθεση των 500 ευρώ ετσι? Και αφού δεν μου αναφέρεις κάτι για τα περιφερειακά τότε τα κρατάω έτσι ?

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Μπορείς να κρατήσεις τα περιφερειακά σου δεν υπάρχει πρόβλημα, και θα τρέχει τα προγράμματα που αναφέρεις

MariosPap απάντησε πριν 8 έτη

Τέλεια σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!!!