Christos Katsigiannis ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας, θα ήθελα να μου κάνετε κάποια πρόταση για αγορά υπολογιστή Workstation (AutoCAD, 3D Rendering). Το μπάτζετ είναι μέχρι και 9.000€. Ευχαριστώ.

3 Απαντήσεις

Christos Katsigiannis απάντησε πριν 7 έτη

Βασικά θα ήθελα να μου διευκρινίσετε και κάτι άλλο, τώρα με την αρχιτεκτονική πασκαλ στις νέες κάρτες γραφικών της nvidia έχει διαφορά ανάμεσα σε quadro και geforce; Και το πιο βασικό, ένα gaming pc είναι επαρκές για σχεδιασμό και ρέντερ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Χρήστο
Οι νεότερες quadro έχουν επίσης αρχιτεκτονική Pascal, δεν αλλάζει τίποτα στη σχέση τους με τις Geforce.
Οι Quadro είναι ειδικά φτιαγμένες για επαγγελματική χρήση. Έχουν ειδικούς drivers για επαγγελματικά προγράμματα, εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, και είναι σχεδιασμένες να αντέχουν πολύωρα rendering, που ενδεχομένως να μην αντέξει μια gaming κάρτα γραφικών η οποία δεν είναι σχεδιασμένη για αυτή τη χρήση.
Από εκεί και πέρα, η καλύτερη επιλογή για μητρική είναι η ASUS Z10PE-D8. Μπορείς να βάλεις έναν επεξεργαστή XEON E5-2695 V3 και στο μέλλον να προσθέσεις άλλον ένα, αν αυξηθούν οι ανάγκες σου.
Για τη μνήμη, 128GB ECC είναι επίσης μια καλή αρχή, και μπορείς επίσης να τη διπλασιάσεις αν χρειαστεί.
Δεν βλέπω να έχουν έρθει ακόμα οι Quadro Pascal Px000 στην Ελλάδα, αν επείγει λοιπόν η αγορά ίσως θα ήταν καλύτερη λύση να βάλεις μια μικρότερη Quadro και να αναβαθμίσεις αργότερα. Πάντως η μητρική υποστηρίζει μέχρι και Quad SLI, αν η μία κάρτα γραφικών δεν επαρκεί για τις εργασίες που θέλεις.
Για τα υπόλοιπα, κουτί, τροφοδοτικό, δίσκους κλπ, δες τη σύνθεση των 1900ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή.

Christos Katsigiannis απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, ωστόσο νομίζω ότι οι quadro Px000 έχουν έρθει αλλά οι τιμές είναι άπιαστες προς το παρόν. Ευχαριστώ και πάλι.