jim karakaxas ρώτησε πριν 6 έτη

Κουτί: CoolerMaster MasterBox Lite 5
Cpu: AMD Ryzen 5 2600 Box
Μητρική: Asrock  B450M-Pro4
Καλησπέρα παιδιά. Θέλω την βοήθεια σας για να στήσω ένα pc. Είμαι αρχάριος και ειναι η πρώτη φορά που θα στήσω ένα  pc μόνος μου. Κοίταξα τον οδηγό Αγοράς υπολογιστή και κατέληξα στον gaming με 1000€. Αλλά θα ήθελα μερικές αλλαγές εκτός από αυτά που προανέφερα. Θέλω να μου πείτε τι μνήμες ραμ να διαλέξω και σε τι συχνότητα για να δουλέψουν καλά με τον ryzen και δεύτερον μια κάρτα γραφικών που να μην ξεπερνάει τα 400-450 ευρώ. Σας ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,
Για κάρτα γραφικών, μια RX 580 είναι πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν πάρεις Freesync οθόνη. Για να πας σε κάτι καλύτερο, η GTX 1070 είναι πάνω από 530 ευρώ στις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε.
Τώρα, για μνήμες, με τον Ryzen όσο υψηλότερη συχνότητα βάλεις, τόσο το καλύτερο. Η μητρική υποστηρίζει μέχρι και 3600MHz, αλλά γενικά στα 3200MHz είναι καλύτερη αγορά.
Για την καλύτερη δυνατή συμβατότητα, το ιδανικό είναι να βρεις μνήμες που να είναι δοκιμασμένες από την Asrock στη συγκεκριμένη μητρική. Εδώ θα βρεις τη λίστα. Αυτό δεν σημαίνει πως μνήμες εκτός λίστας θα είναι οπωσδήποτε ασύμβατες, αλλά αυτές είναι οι δοκιμασμένες.

jim karakaxas απάντησε πριν 6 έτη

Να σαι καλά Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Με καλύψεις πληρως