Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑγορά φθηνού επαγγελματικού laptop
Giorgos Valamats ρώτησε πριν 9 έτη

Για χαρά! Καταρχάς συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε!
Θέλω να αγοράσω ένα laptop με τιμή έως 1300€ περίπου. Το χρειάζομαι για να εκπονήσω την πτυχιακή μου εργασία (κι ίσως και για επαγγελματικούς λόγους στο μέλλον) κι έτσι θα πρέπει να μπορεί να τρέχει προγράμματα όπως το AutoCAD και το DIALux evo (η τελευταία έκδοση συνιστά κάρτα γραφικών 1GB http://www.dial.de/DIAL/en/dialux/download.html ).

Διάβασα τους οδηγούς αγοράς laptop και desktop (και πάλι μπράβο σας!) και η αλήθεια είναι ότι έχω ψιλοπροβληματιστεί με το γεγονός ότι τα "επαγγελματικά εργαλεία" κοστίζουν τα διπλάσια λεφτά από αυτά που μπορώ να διαθέσω... Ποιό laptop κατά τη γνώμη σας θα μπορούσε να αποδώσει σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά να μην έχει "επαγγελματική" τιμή...;

Από αυτά που προτείνετε νομίζω κλίνω ή στο LENOVO IDEAPAD Z710 ή στο Asus N751JK-T7042H. Έχετε κάποιο άλλο υπόψη σας;

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Γιώργος

ΥΓ: Επίσης το laptop ευελπιστώ ότι θα το χρησιμοποιώ και για εγγραφή/επεξεργασία μουσικής. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο βέβαια αφού σε τέτοιες περιπτώσεις νομίζω παίζεις με εξωτερική κάρτα ήχου.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.

Πιστεύω πως αυτό το Laptop θα σε καλύψει απόλυτα, έχει πολύ καλό επεξεργαστή, 16GB RAM, και μέτρια προς καλή κάρτα γραφικών με 2GB RAM.

Δυστυχώς τα Laptop με Quadro κάρτα ειδικά για AutoCAD είναι ελάχιστα, και ιδιαίτερα ακριβά. Εφόσον όμως έχει καλό επεξεργαστή, δεν πιστεύω πως θα έχεις πρόβλημα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Για δες και αυτό, πάντως, έχει καλύτερη κάρτα γραφικών, με 4GB μνήμης.

Giorgos Valamats απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε!

Ωραίο το HP, και το ASUS επίσης, αν και θέλω οθόνη 17'' (ξέχασα να το αναφέρω). Έκανα κι άλλο ένα ψάξιμο κι έχω καταλήξει στο Asus N751JK-T7042H (ξανά!) και στο Toshiba Satellite P70-B-10C... Το ASUS το βρίσκεις στα 1300€ και το Toshiba στα 1400€ (με δώρο tablet). Έχουν πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά: Intel Core i7-4710HQ 2.50GHz, RAM 16GB, GPU 4GB. Η διαφορά τους είναι ότι το ASUS έχει την NVIDIA GeForce GTX 850M, ενώ το Toshiba την AMD Radeon R9 M265X (το gpuboss δίνει βαθμολογίες 6.7 και 6.3 αντίστοιχα).

Άλλες διαφορές που εντόπισα, είναι ότι το ASUS έχει 4 x USB 3.0 (αντί για 2 x USB 2.0 + 2 x USB 3.0 του Toshiba), και backlit πληκτρολόγιο. Το Toshiba απ' την άλλη έχει υβριδικό δίσκο ενώ το ASUS όχι...

Τι λες...; Να πάω για το ASUS;

Μια τελευταία απορία (promise!), παίζει ρόλο η μάρκα της κάρτας γραφικών ως προς τη συνεργασία της με τον επεξεργαστή; Αναρωτιέμαι δλδ αν σε Intel επεξεργαστή τρέχει καλύτερα η NVIDIA απ' ότι η AMD (μιας και είναι στα μαχαίρια τα παιδιά!).

Και πάλι ευχαριστώ για την υπομονή σου!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Δεν έχει κάποιο πραγματικό πλεονέκτημα ο Toshiba, εκτός αν θέλεις πολύ το tablet. Υβριδικό δίσκο μπορείς να βάλεις όποτε θέλεις στο Asus, αλλά η κάρτα γραφικών δεν αλλάζει.

Θα σου έλεγα λοιπόν να πάρεις το Asus.

Δεν παίζει κανένα ρόλο η μάρκα της κάρτας γραφικών σε σχέση με τον επεξεργαστή, μην ανησυχείς.