Tilemachos Papanikolaou ρώτησε πριν 4 έτη

Γεια σας! Θέλω να προβώ στην αγορά ενός laptop με τιμή γύρω στα 400 ευρώ. Με ενδιαφέρει η ιδιαίτερα φορητότητα και η αξιοπιστία του! Θέλω να χρησιμοποιώ το Photoshop και το DaVinci Resolve όσο το δυνατόν πιο απροβλημάτιστα γίνεται. Ευχαριστώ εκ των πρότερων!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Τηλέμαχε

Για αρχή, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό αγοράς μας.

Το DaVinci είναι ιδιαίτερα απαιτητικό λογισμικό και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις άνετα με laptop αυτής της κατηγορίας.

Tilemachos Papanikolaou απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα Γιώργο
Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση σου απάντηση. Ξαναέριξα μια ματιά στον οδηγό σας... Το DaVinci Resolve δεν το χρησιμοποιώ συχνά απλώς θα ήθελα να παίζει όσο πιο καλά γίνεται σε αυτήν την κατηγορία όπως και το Photoshop... Μου προτείνεις να κινηθώ σε πλατφόρμα Intel ή Ryzen; Έχεις στο μυαλό σου μήπως κάποιο μοντέλο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αυτό θεωρώ πως είναι η καλύτερη πρόταση στον οδηγό για τις ανάγκες σου. Υπάρχουν κάποια μοντέλα με λίγο ισχυρότερο επεξεργαστή, αλλά έχουν λίγη RAM.

Στο συγκεκριμένο κόστος δεν βρήκα κάποιο με Ryzen που να αξίζει. Παρότι σε πολλές περιπτώσεις η επεξεργαστική ισχύ είναι όμοια, έχουν χαμηλά άλλα χαρακτηριστικά (πχ RAM).

Πάντως, αν δεν πας σε κάποιο laptop με κάρτα γραφικών, δεν θα μπορέσεις να έχεις καλές επιδόσεις στο DaVinci.

Tilemachos Papanikolaou απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια σου και για τις συμβουλές σου!