Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑγορά φωτογραφικής μηχανής 80D vs A7ii
Βασίλης Αστήθας ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,
Σκεφτόμουν για αγορά φωτογραφικής μηχανής, γλυκοκοιτουσα εδώ και καιρό την  Canon 80D και πρόσφατα έπεσε και στον μάτι μου η Sony a7ii. Όντας αρχάριος με κάποιες πολύ βασικές γνώσεις πάνω στο άθλημα έχοντας δει αρκετά review, θα ήθελα να ρωτήσω: overall ποια από τις δυο κάμερες θα με καλύψει πιο πολύ και από θέμα φωτογραφίας και από θέμα βίντεο (σε ερασιτεχνικό επίπεδο), πλεονεκτηματα μειωνεκτηματα,bugdet λύσεις και ποικιλία για μεταγενεστερους φακούς κτλ 
Υ.Γ. Γνωρίζω ότι η μια δεν έχει σχέση με την άλλη πχ dslr-mirrorless,aps-c-full frame κτλ..  
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Βασίλη

Από καθαρά θέμα χαρακτηριστικών και δυνατότατων η Sony είναι καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, μιλάμε για αρκετά μεγάλη διαφορά στο κόστος.

Αν ασχολείσαι καιρό με τη φωτογραφία και σκοπεύεις να αξιοποιήσεις τις χειροκίνητες ρυθμίσεις, αξίζει. Απ' όσο διαβάζω, οι αυτόματες δεν είναι ότι καλύτερο.

Αν είσαι αρχάριος, καλύτερα να πας στην Canon. Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα χρήματα παραπάνω και να μην την αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Βασίλης Αστήθας απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργο πιστεύω ότι η Canon θα με υπερκαλύψει απλά ψάχνω να δω εάν η a7ii έχει το κάτι παραπάνω το οποίο αξίζει στην τελική να δώσεις αυτό το πόσο (το οποίο δεν είναι και τεράστιο 150-200) ή θα είναι overkill. Όπως είπα ασχολούμαι λίγο καιρό τελείως ερασιτεχνικά και θέλω σιγά σιγά να κάνω τα πρώτα μου βήματα.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Όπως είπα και παραπάνω, η Sony είναι καλύτερη επιλογή από άποψη δυνατοτήτων και αποτελέσματος. Απλά θέλει πολύ ψάξιμο με τις χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Σε όλα τα review αναφέρουν πως οι προεπιλογές δεν ανταποκρίνονται στο τι πραγματικά μπορεί να κάνει η κάμερα.

Αν την πάρεις και δεν ασχοληθείς σοβαρά με το να φτιάξεις προφίλ χρωμάτων και ρυθμίσεων με το μέγιστο αποτέλεσμα, δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

Αν σε ενδιαφέρει ως χόμπι και σκοπεύεις να αφιερώσεις χρόνο, μπορείς να την εμπιστευτείς με κλειστά μάτια.

Από την άλλη η Canon έχει λίγο κατώτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν απαιτεί μεγάλη παραμετροποίηση.

Βασίλης Αστήθας απάντησε πριν 4 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ!!