Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά desktop για επαγγελματική χρήση
Constantinos G. ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας,

Θα ήθελα τη γνώμη σας για την αγορά σταθερού υπολογιστή (μόνο το tower) για καθαρά επαγγελματική χρήση με budget έως 700€.

Τα βασικά απαιτούμενα είναι ταχύτητα (για multitasking) και αθόρυβη λειτουργία. Για το λόγο αυτό θα ήθελα και κάποιο κουτί σοβαρό ώστε να μπορεί να μπει σε επαγγελματικό χώρο (να μην είναι δηλαδή πολύχρωμο κ.λπ.) και αν είναι δυνατόν να έχει κι αυτό προδιαγραφές που μειώνουν τον θόρυβο.

Σαν έξτρα (και επιπλέον του παραπάνω budget) ψάχνω για πληκτρολόγιο με μαλακά πλήκτρα (που επίσης να μην κάνουν θόρυβο και ίσως με κάποια προέκταση/στήριγμα για να μην κουράζεται ο καρπός), ποντίκι εργονομικό για αρκετές ώρες εργασίας, συμβατό ups για την προστασία του υπολογιστή, και προφανώς -επειδή ο σκοπός χρήσης είναι επαγγελματικός- γνήσια Windows 10 (προσανατολίζομαι σε retail έκδοση ώστε να μπορώ να τα εγκαταστήσω και σε άλλο υπολογιστή αν αλλάξω στο μέλλον, αλλά δεν ξέρω αν με συμφέρει) καθώς και γνήσια Office (δεδομένου ότι θα αγοράσουμε δύο desktop δεν ξέρω αν υπάρχουν εκδόσεις των office που εγκαθίστανται σε περισσότερους υπολογιστές για χαμηλότερο κόστος) και κάποιο antivirus.

Σε οθόνη μάλλον έχω καταλήξει σ’ αυτήν εδώ: http://www.mediamarkt.gr/el/product/_benq-gw2470-he-va-led-1191106.html

για το λόγο ότι είναι σχετικά οικονομική, και συνιστάται για περισσότερες ώρες εργασίας (διαθέτει κάποιες λειτουργίες προστασίας των ματιών) θα ήθελα όμως τη γνώμη σας και πάνω σ΄αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ,

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Κωνσταντίνε,

Δες τη σύνθεση των 700ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή με αυτό το κουτί αν δεν σου αρέσει το Zalman. Θα βρεις επίσης UPS στις συμπληρωματικές αγορές, καθώς και ψύκτρα για τον επεξεργαστή για πιο αθόρυβη λειτουργία.

Αυτό είναι καλό πληκτρολόγιο και αυτό καλό ποντίκι.

Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν άδειες Office για 2 υπολογιστές, είτε είναι για έναν είτε Volume License για 10+.

Σαν antivirus, το Bitdefender Internet Security είναι ιδανική λύση.

Η μόνη πραγματική προστασία των ματιών είναι το Bias Lighting, αυτά τα δήθεν συστήματα που αναφέρουν οι κατασκευαστές δεν κάνουν απολύτως τίποτα, είναι marketing. Από εκεί και πέρα, αξίζει να πάρεις οθόνη IPS για καλύτερη απόδοση των χρωμάτων.

Constantinos G. απάντησε πριν 7 έτη

Γειά σου Άγγελε,

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ήθελα συμπληρωματικά να ρωτήσω τα εξής:

  • Δεδομένου ότι ο όγκος του αρχείου του γραφείου είναι πολύ μικρός (20GB για αρχεία 10ετίας) αφού στην ουσία μόνο αρχεία word και excel επεξεργαζόμαστε, θα μπορούσα να αποφύγω τελείως την αγορά του HDD που προτείνεις ώστε να χρησιμοποιήσω τη διαφορά για να πάρω απευθείας τον SSD SAMSUNG 850 PRO 256GB; Τι χρησιμότητα δηλαδή έχει ένας HDD πέραν από την αποθήκευση μεγάλων αρχείων;

  • Είναι απαραίτητο να πάω σε επεξεργαστή I5, ή υπάρχει περίπτωση να με καλύπτει και κάποιος I3 -πάλι για εξοικονόμηση κόστους- δεδομένου ότι ναι μεν έχουμε ανοικτές ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές, αλλά μάλλον δεν είναι και τόσο απαιτητικές (αρχεία office, pdf, και πολλά tabs στο internet).

  • Τέλος σε σχέση με την οθόνη, εφόσον συνιστάς να προσανατολιστούμε σε IPS, θα θέλαμε να πάμε σε μεγαλύτερη οθόνη από την 21,5" που προτείνεις. Θα ήταν η παρακάτω μία καλή επιλογή; http://www.e-shop.gr/othoni-philips-240v5qdab-00-238-led-full-hd-with-speakers-black-p-PER.155808 ή αυτή http://www.e-shop.gr/othoni-philips-247e6qdad-00-236-led-full-hd-with-speakers-black-p-PER.155817 που είναι και κοντά στην τιμή; Υπάρχει κάποια άλλη 24" (έως 150€) που μπορείς να μας αντιπροτείνεις;

Σε ευχαριστούμε πολύ,

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, εφόσον δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις από χώρο, ένας 250άρης SSD είναι σαφώς καλύτερη επιλογή, και για ταχύτητα αλλά και για την ασφάλεια των δεδομένων. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση χρειάζονται πολλαπλά backup σε διαφορετικά μέσα.

O browser δεν έχει σε καμία περίπτωση χαμηλές απαιτήσεις, για την ακρίβεια είναι από τις πιο βαριές εφαρμογές για τον απλό χρήστη. Και εφόσον θέλεις υπολογιστές που να κρατήσουν στο χρόνο, οι i5 είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή.

Και οι δύο οθόνες που αναφέρεις έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά, και θα σε καλύψουν για τις εργασίες που θέλεις. Γενικά αν δεν χρειάζεται μια οθόνη με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως πχ για gamers ή για γραφίστες, οι περισσότερες οθόνες της αγοράς είναι ιδανικές για χρήση γραφείου.