Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά Desktop για προγραμματισμό και ελαφρύ video-editing [μέχρι 500 ευρώ (όχι οθόνη)]
Nikos Angelopoulos ρώτησε πριν 2 μήνες

Μάιος 2024 - Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει ένα συνολικό και όσο το δυνατόν πιο λεπτομερές configuration για ένα μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί αμιγώς για προγραμματισμό και ΟΧΙ για gaming. Δυνατότητα για κάποιο ελαφρύ video-editing βέβαια, θα ήταν ευπρόσδεκτη. Τα χρήματα στα οποία θέλω να κινηθώ είναι μέχρι 500ευρώ και ίσως (με... βαριά όμως καρδιά) 550-600!! :) 
Προσανατολίζομαι σε έναν 5600G (μιας και τα ενσωματωμένα γραφικά του πιστεύω ότι θα μου καλύπτουν τις ανάγκες μου μιας και το gaming έχει αποκλειστεί) εκτός και αν υπάρχει κάποια δελεαστικότερη πρόταση. Θα ήθελα RAM 16Gb ή και περισσότερη, midi tower και το mobo να έχει δύο τουλάχιστον εξόδους για monitors (οθόνες υπάρχουν ήδη).
Έχω ήδη απευθυνθεί σε καταστήματα της πόλης μου αλλά τα παιδιά που τα έχουν, μου προτείνουν ό,τι έχουν σε stock στο μαγαζί και με το δίκιο τους. Δεν θα ήθελα όμως να καταφύγω σε τέτοιες λύσεις παρ'ότι θα προτιμούσα τα χρήματά μου να δοθούν στα ντόπια καταστήματα. Με δύο λόγια ψάχνω, όπως όλοι άλλωστε, για κάτι VFM και όχι για το "βάζουμε ό,τι έχουμε ετοιμοπαράδοτα κι ας είναι κατώτερης ποιότητας αρκεί να φύγουν από το μαγαζί και να πάρουμε και τα λεφτά!!
Αυτή τη στιγμή για να καταλάβετε δουλεύω σε έναν LenovoG50-4030U με Intel i3-4030U στα 1.90GHz!! Η αλήθεια είναι ότι το... καημένο δε με έχει προδώσει ποτέ και καταφέρνει και ανταπεξέρχεται καλούτσικα σ'αυτά που του ζητάω!! Επειδή όμως σκέφτομαι εδώ και καιρό να δοκιμάσω και κάποιο άλλο μηχάνημα... φρενάρω όμως όταν φτάνουμε στο δια ταύτα, λόγω μη εμπειρίας στην διασφάλιση της συμβατότητας των κομματιών που διαλέγω...
Όπως καταλαβαίνετε όμως, ό,τι και να μου προτείνετε θα φαντάζει turbo συγκρινόμενο με το "γέρικο" Lenovo μου...
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα Νίκο, για το budget σου και τις ανάγκες σου θα σου πρότεινα να δεις αυτή τη σύνθεση. Σε κάθε περίπτωση, τα μεταφορικά και η συναρμολόγηση είναι δωρεάν.