Darth Vader ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, θα ήθελα την συμβουλή σας για αγορά Desktop με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Το μπάτζετ είναι στα 1300 ευρώ και θα ήθελα έναν ισχυρό επεξεργαστή ή ι7 ή ryzen 7. Επίσης θα ήθελα την συμβουλή σας για μητρική καθώς θέλω να είναι καλή για μελλοντική αναβάθμιση. Η μητρική ας ξεπερνάει και τα 150 ευρώ. Με αυτά τα λεφτά θα ήθελα και οθόνη FHD μαζί με τα περιφερειακά πχ ηχεία πληκτρολόγιο ποντίκι. Κάρτα γραφικών δεν με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή αλλά αν φτάνουν τα λεφτά προτείνετε με μια value for money καθώς δεν προορίζεται για gaming. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αν μπορείτε στείλτε μου όλο το build για να τον αγοράσω.  

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
Το κόστος της μητρικής δεν έχει την παραμικρή σημασία σε σχέση με τη μελλοντική αναβάθμιση. Δες τη σύνθεση των 600-650 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή.
Αυτή την περίοδο οι Intel είναι πεταμένα λεφτά, προτείνουμε καλύτερα AMD, που έχουν επίσης πλεονέκτημα όσον αφορά τις μελλοντικές αναβαθμίσεις.
Κρατώντας όλα τα άλλα ίδια, μπορείς να βάλεις Ryzen 7 2700 ή 2700X, αλλά κανένας Ryzen 7 δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά όπως έχει ο Ryzen 5 2400G, οπότε θα πρέπει υποχρεωτικά να πάρεις μια οικονομική κάρτα γραφικών όπως αυτή.
Στις συμπληρωματικές αγορές θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι ως περιφερειακά.