Alexandros Chasapis ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι να αγοράσω υπολογιστή γύρω στα 350-400 €. Η χρήση που θα του κάνω θα είναι κυρίως Internet (πολλά tabs ανοιγμένα ταυτόχρονα), youtube, ταινίες,μπορεί κανά παιχνιδάκι. Από μία mini έρευνα στο youtube κατέληξα στην εξής σύνθεση:
•Case / Κουτί – Cooler Master MasterBox Lite 3.1
•Motherboard / Μητρική Κάρτα – ASrock AB350M Pro4
•CPU / Επεξεργαστής – AMD Ryzen 3 2200G
•RAM / Μνήμη RAM – Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz
•Power Supply / Τροφοδοτικό – Corsair CX 450M
•HDD / Σκληρός Δίσκος – Western Digtal – Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5'' SATA ΙΙΙ ή κάποιος ssd γύρω στα 45€ (έχω ήδη έναν εξωτερικό σκληρό 1TB)
Πώς σας φαίνεται; Προτείνετε να αλλάξω κάτι; Δεν μπορώ να διαθέσω παραπάνω χρήματα είμαι ήδη στο πάνω όριο. Τον εξωτερικό σκληρό μπορώ να τον βάλω μέσα στο κουτί; (συνδέεται με usb). Ssd γιατί χρειαζόμαστε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Αλέξανδρε,
Το πρόβλημα με τη μητρική με το chipset B350M είναι πως θα θέλει BIOS update για να δεχτεί τον 2ης γενιάς Ryzen. Αν στον συναρμολογήσουν στο κατάστημα, θα μπορέσουν να βάλουν έναν 1ης γενιάς Ryzen ίσα για το update, αν όμως τον συναρμολογήσεις μόνος σου, δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις το update, δεν θα ανοίγει καν ο υπολογιστής.
Πιθανώς όταν κυκλοφορήσει πλήρως η 2η γενιά Ryzen να κυκλοφορήσουν μητρικές ειδικά για αυτούς, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στην αγορά.
Τα υπόλοιπα εντάξει φαίνονται. Ο SSD είναι προαιρετικός, αν θέλεις να ξεκινούν πιο γρήγορα τα Windows και τα προγράμματα, αλλά δεν θα επηρεάσει την απόδοση των προγραμμάτων, μόνο την εκκίνηση.
Οι περισσότεροι εξωτερικοί σκληροί, αν ξεβιδώσεις το εξωτερικό περίβλημα, μπορείς να τους αποσυνδέσεις και να τους βάλεις σαν εσωτερικούς χωρίς πρόβλημα.

Alexandros Chasapis απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε, με έσωσες γιατί έλεγα να το συναρμολογήσω μόνος μου και το κατάστημα είναι στην Αλεξανδρούπολη κι εγώ Αθήνα. Τώρα μπορεί να τους ζητήσω να κάνουν αυτοί το update κι εγώ τα υπόλοιπα (πιο πολύ γιατί θέλω να μαθαίνω από pc build, cable management κτλ.)