Χρήστος Ζόμπρος ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα αποφάσισα να χτίσω έναν PC για gaming χρήση και θα ήθελα την γνώμη σου, και βοήθεια, για να βάλουμε όσο ποιο δυνατόν καλύτερα πράγματα μπορούμε (κάρτα γραφικών, επεξεργαστή, RAM και άλλα). Ευχαριστώ έκτον προτέρων για την βοήθεια.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Χρήστο,

Δες τη σύνθεση των 900ων ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή με κάρτα γραφικών τη GTX 1070.

Χρήστος Ζόμπρος απάντησε πριν 7 έτη

Καλή η σύνθεση τον 900 εύρω είναι καλή όμως σκέφτομαι να κάνω μερικές αλλαγές στον επεξεργαστή, στην RAM, και στην κάρτα γραφικών. Τι RAM προτείνεις για να φτάσουμε τα 16GB?. Επίσης για επεξεργαστή σκέφτομαι για I7 ( http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i7-6700k-400ghz-lga1151-box-p-PER.558495 ). Και όσον αφορά την κάρτα γραφικών είδα αυτήν ( http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-radeon-rx480-g1-gaming-8g-gv-rx480g1-gaming-8gd-8gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516834 ) αξιζει?. Τι θα πρότεινες για υδρόψυξη? . Με αυτές της αλλαγές θα χρειαστούμε τροφοδοτικό πάνω από τα 650W που είχε το τροφοδοτικό πού προτείνεις στην συνθεση?. Τα υπόλοιπα που υπήρχαν στην σύνθεση μητρική, κουτί, σκληρό, θα μείνουν ίδια. Με αυτές της αλλαγές θα ανέβει λίγο η τιμή από τα 1200 που σου είπα άλλα ας χτίσουμε κάτι κάλο. Ευχάριστο για την βοήθεια.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ο συνδυασμός i5 και GTX 1070 είναι καλύτερος από κάθε άποψη για gaming σε σχέση με τον i7 και την RX 480, η οποία είναι μια τάξη κάτω σαν κάρτα γραφικών. Τα περισσότερα παιχνίδια βασίζονται στην κάρτα γραφικών για την απόδοσή τους, και δεν χρησιμοποιούν τα επιπλέον threads του i7.

Δεν συνιστούμε την υδρόψυξη, καθώς μια τυχαία αστοχία υλικού μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή με καταστροφικές συνέπειες. Μια καλή αερόψυξη θα σε καλύψει εξίσου καλά όσον αφορά τις θερμοκρασίες.

650W είναι παραπάνω από αρκετά για οποιαδήποτε κάρτα γραφικών κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, και η τάση αυτή για σχετικά χαμηλή κατανάλωση φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο μέλλον.