Babis Igglezos ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να με βοηθήσετε στην αγορά ενός laptop.

Συγκεκριμένα θέλω το λαπτοπ να έχει i7/i9 12ης γενιάς (όχι 11ης), 32GB RAM (οχι 16), nvidia RTX 3050 και πανω, καλη αυτονομια, καλη κατασκευη σαν build quality και καλη οθονη (wide viewing angles, ή IPS)

Στην αρχή έβλεπα για Dell XPS όμως ειναι πανακριβα οπότε έφυγα απο εκει καθώς ξεφεύγουν από τα 3000€. Σκεφτομουν για το Dell Inspiron 7620 ομως βλεπω οτι τρωει σκαλωματα με το touchpad, εχει καποιο θεμα γειωσης εσωτερικα και ειναι τυχαιο το φαινομενο, μπορει να τυχει σε ενα ποσοστο χρηστων και αν εμφανιστει μπορει να εμφανιστει σε τυχαιο χρονο (δηλαδη δεν θα φανει σε review ντετερμινιστικα παντα) οπότε λεω να μην το ρισκαρω. Βέβαια ιδανικά αν είχα τα λεφτά σε Dell θα πήγαινα σαν μάρκα/κατασκευαστή, ίσως κάποιο alienware.

Μετα εφτασα στα legion 5 pro και 7 και μάλλον με βλέπω στο legion 7 να καταλήγω:
Lenovo-Legion-7-16IAX7-16-IPS-165Hz-i7-12800HX-32GB-1TB-SSD-GeForce-RTX-3070-Ti

Πώς το βλέπετε το συγκεκριμένο μοντέλο? Στο παλιο μου λαπτοπ MSI εχουν σπασει τα hinges της οθονης, ειναι πλεον σαν να ειναι tablet η οθονη μου χει μεινει στα χερια, εχουν καταστραφει και απο τις 2 πλευρες Και γιαυτο θελω να ειναι στιβαρη η κατασκευη, μην την ξαναπαθω.

Θελω τη βοηθεια σας επειδη το ποσο που θα διαθεσω ειναι αρκετά υψηλό (2000-2600€) και δε θελω να κανω λαθος επιλογη ή βιαστικά. Το θέλω να μου κρατήσει τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Δεν παίζω παιχνίδια ιδιαίτερα, θα λεγα καθόλου. Η δουλειά που το θέλω είναι να μπορεί να ανταπεξέρχεται στα πάντα από προγράμματα, να έχω ανοιχτά πολλά παράλληλα προγράμματα και ας πούμε καμιά 30αρια tabs στο chrome. Επίσης κάνω video editing και επεξεργασια ηχου σε DAW, προγραμματισμο και νευρωνικα με cuda κλπ.

Τι πιστευετε για ολα αυτα; Εχετε να μου προτεινετε κάποιο αλλο ίσως; Δε θέλω σταθερό, θέλω ουσιαστικά ένα καλό laptop για desktop replacement.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Μπάμπη, γενικά το να βρεις ένα laptop με 32gb εργοστασιακά σε αυτή την τιμή είναι λίγο δύσκολο..τα dell έχουν αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής..από την άλλη, το lenovo που αναφέρεις φαίνεται καλή περίπτωση και ανθεκτικό στο κομμάτι οθόνη, καθώς όπως βλέπω η οθόνη μπορεί να σχηματίσει γωνία 160. Μία άλλη επιλογή θα ήταν το Acer nitro 5, το οποίο έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και μπορείς εύκολα να προσθέσεις επιπλέον ram.

Babis Igglezos απάντησε πριν 1 έτος

Τα αρνητικά που βλέπω στο Acer που μου προτείνεις Γιώργο είναι το DDR4, τα hinges (τα βλέπω πολύ εκτεθειμένα) και η ανάλυση οθόνης.
Έχεις δίκιο πως τα 32GB κάνουν πολύ περιοριστική την επιλογή μοντέλου, όμως ξέρω πως τα 16GB θα είναι σίγουρα λίγα, σε μια τυπική μέρα χρησιμοποιούνται τα 10-11GB χωρίς βαριά χρήση, μάλιστα μια φορά τερμάτισε και έβγαλε blue screen και εκανε restart :P

Οπότε από το να χαλάσω την εγγύηση και να αγοράσω 2x16αρες DDR5, ίσως να είναι προτιμότερο εξαρχής να πάω σε 32GB DDR5.
Οπότε πιστεύεις πως σαν κατασκευή είναι καλό και ανθεκτικό και τα hinges αντέχουν είναι στιβαρα;
Η γνώμη σου ποιά ειναι για την lenovo σαν κατασκευαστής (στο high end φάσμα); Δεν είχα ποτέ μου lenovo, αλλά φίλος μου που είχε ένα legion 5 του έβγαλε στα 2 χρόνια προβλημα με μπαταρια και θελει αντικατασταση, πλεον πρεπει να μενει μονιμα στο ρευμα.

Babis Igglezos απάντησε πριν 1 έτος

Επισης κατι που μολις βρηκα, εχεις υποψιν σου το Acer Predator Helios?
https://www.computeruniverse.net/en/p/90922249
i7 13ης γενιάς, RTX 4070 και 18αρα οθονη, επαθα σοκ
Περιπου ιδια τιμη πανω κατω
Ωστοσο από αυτα που διαβασα, μολις βγηκε το εν λογω μοντελο, τωρα τον Φεβρουαριο και δεν εχει ακομα δοκιμαστει σε τεστ reviews κλπ
Με χρόνο παραδοσης παραπανω απο ενα μηνα (απο Γερμανία)