Λευτέρης Χαρακλειάς ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα στην ομάδα του PC steps, καταρχάς εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και να την παλεύετε με την καραντίνα.
Στο θέμα μας. Το τωρινό μου laptop αρχίζει να δείχνει σημάδια γήρανσης, οπότε ψάχνω ενεργά για αγορά καινούριου (μιας και μένω στην Ολλανδία ο οδηγός σας δεν μου είναι άμεσα χρήσιμος). Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχουν αρκετές μάρκες λάπτοπ πέρα από τις γνωστές και θεμελιωμένες (HP, Dell etc.) αλλά διαφορετικές από τις γνωστές πανηγυριώτικες (πχ Turbo-x), οι οποίες έχουν αρκετά καλές τιμές.
ΓΙα παράδειγμα μπορείτε να δείτε αυτό το λάπτοπ 
https://www.mediamarkt.nl/nl/product/_medion-akoya-p6645-1605258.html
Είναι μιας εταιρίας ονόματι medion και για τα χαρακτηριστικά που δίνει τα 520 ευρώ μου φαίνονται αστεία τιμή. Κάπου πρέπει να υπάρχει παγίδα. Επίσης βλέπω αρκετά ανταγωνιστικές τιμές από Κινέζικες μάρκες Xiaomi, Huawei, Telcast, CHUWI. Έχουν φτάσει στο σημείο οι Κινέζικες αυτές εταιρίες να θεωρούνται εφάμιλλες των δυτικών?
Για να το συνοψίσω, η απορία μου είναι πρώτος πώς μπορώ να αξιολογήσω αν μία εταιρία θα μου δώσει κατασκευαστικά άρτιο λάπτοπ (ειδικότερα οι πιο άγνωστες εταιρίες) και αν γνωρίζετε τις εταιρίες που ανέφερα (πρωτευόντος την Medion της οποίας οι τιμές μου έκαναν τρομερή εντύπωση).
Τέλος θα ήταν πολύ χρήσιμο και για μας τους έλληνες του εξωτερικού, αν στον οδηγό αγορών περιλαμβάνατε και τις Κινέζικες ιστοσελίδες (gearbest, banggood etc.) πέρα από τις ελληνικές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Λευτέρης

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Λευτέρη, αρχικά να σου πω ότι για το συγκεκριμένο laptop που αναφέρεις δεν θα έλεγα ότι η τιμή του είναι αστεία...μου φαίνεται φυσιολογική..Πλέων υπάρχουν αρκετές Κινέζικες εταιρείες οι οποίες βγάζουν καλά και ποιοτικά laptop...το θέμα νομίζω ότι είναι στην εγγύηση και την υποστήριξη...αυτό είναι που πληρώνεις extra..Ίσως κάποια στιγμή να προσθέσουμε στον οδηγό και αγορές από το εξωτερικό...

 

Λευτέρης Χαρακλειάς απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα,
Από οσα είδα θα επιμείνω ότι σε σχέση με αυτά που βγάζουν άλλες εταιρίες στο ευρος 500 - 600 ευρώ αυτό είναι το καλύτερο που βρήκα με πολύ μεγάλη διαφορά (θα χαρω αν κανω λάθος και υπάρχει κάτι καλύτερο).
Η βασική μου ερώτηση παραμένει. Γνωρίζετε την εν λόγω μάρκα? Τις αναφερθείσες κινέζικες? Είναι αξιόπιστες? Γενικά τι μπορώ να κάνω για να το εκτιμήσω μόνος?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 4 έτη

Την συγκεκριμένη δεν την γνωρίζω..Xiaomi και Huawei βγάζουν ποιοτικές συσκευές, έρχονται επίσημα και Ελλάδα, άρα έχουν και τεχνική υποστήριξη..Ρίξε μία ματιά και εδώ.