Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά Laptop για επαγγελματική χρήση
Alexandros Vagias ρώτησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα σας, είμαι στην διαδικασία έρευνας αγοράς λαπτοπ, ασχολούμαι ως πολιτικός μηχανικός με autocad, revit και στατικά προγράμματα. 
Το μπάτζετ που κυμαίνομαι είναι 2000 με 2500 ευρω. 
Επίσης εχω δει το παρακάτω λαπτοπ ( Asus Zenbook Pro 14 Duo, i9-13900/32gb/2tb/rtx4060 8gb)και θα ήθελα μια πιο έμπειρη γνώμη για το συγκεκριμένο αλλα και τι άλλες προτάσεις μπορουσατε να μου προτείνατε. 
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας! 

3 Απαντήσεις

Γεώργιος Νεοφώτιστος απάντησε πριν 9 μήνες

Καλημέρα. Αφού έχεις να δώσεις 2500€, ίσως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να πάρεις λάπτοπ με κάρτα γραφικών quadro. Αν ασχοληθείς με βαριά 3d σχεδίαση, οδοποιία χιλιομέτρων, μεγάλα κτίρια, (όχι αυτοκινητάκια που γυρίζουν γύρω από τον άξονα τους, όπως στο youtube) με rendering, αυτές οι κάρτες είναι για εσένα. Έχουν αλγόριθμους που επιταχύνουν τα γραμμικά και διανυσματικά γραφικά, ακούραστα και με μικρή κατανάλωση ενέργειας. Άλλωστε, η ίδια η autodesk προτείνει τέτοιες κάρτες γραφικών.
Η κάρτα που προτείνεις rtx4060, είναι gaming. Αυτή ασχολείται με γραφικά άλλης τεχνολογίας. Όχι ότι δεν τα καταφέρνει με 3d γραμμικά σχέδια, άλλα θα καταναλώνει πολύ ενέργεια, θα ανεβάζει θερμοκρασία, θα κουράζεται πολύ για να βγάλει το αποτέλεσμα που θέλεις. Εξαρτάται φυσικά για τί σχέδια θες να φτιάχνεις.
Οι gaming κάρτες είναι για gaming. Οι επαγγελματικές είναι για σχέδια. Εσύ αποφασίζεις τί θες.
Φυσικά, δεν μπορώ να κάνω πρόταση αγοράς γιατί εδώ δεν επιτρέπεται. Αυτά που σου είπα είναι απλές γενικές γνώσεις, που μπορείς να τις βρεις παντού στο ίντερνετ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα Αλέξανδρε! Το Asus Zenbook Pro που αναφέρεις είναι σίγουρα πολύ καλή επιλογή ιδίως στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Αν θέλεις να εξοικονομήσεις και άλλα χρήματα μπορείς να δεις και αυτό.

 

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε φορητό με αξιόλογη quadro στην ελληνική αγορά σε αυτό το χρηματικό εύρος

Alexandros Vagias απάντησε πριν 9 μήνες

Καλημέρα σας, 
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την ενημέρωση!!