Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑγορά laptop για επαγγελματική χρήση
GEORGIOS FRANTZESKAKIS ρώτησε πριν 3 εβδομάδες

Χαίρετε! Είμαι γραφίστας και ήρθα να ζήσω στη Νορβηγία.
Γενικά ταξιδεύω, οπότε ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα δυνατό Laptop, για επαγγελματική χρήση.
Κυρίως εργάζομαι σε προγράμματα της Adobe, όπως In design, Illustrator, Photoshop, After Effects, Premiere.
Πέραν της καθιερωμένης επαγγελματικής χρήσης, θα ήθελα να μπορώ να κάνω και κάποια πρότζεκτ (σχετικά απλά) σε 3d προγράμματα, όπως το Blender. Σίγουρα θέλω ένα μηχάνημα που να μπορεί να κάνει σχετικά γρήγορο render σε κάποιο απλό 3d και σε ένα μεγάλο visualizer στο After Effects, ενώ ταυτόχρονα δουλεύω στο Photoshop και το illustrator, χωρίς να κολλάει.
Είμαι χρόνια χρήστης Windows αλλά τελευταία σκέφτομαι μήπως αξίζει για τα χρήματα που θέλω να επενδύσω σε λάπτοπ, να κάνω στροφή στα MacOS. Επίσης επειδή κάποια στιγμή θα αγοράσω και μια γραφίδα, δεν ξέρω μήπως ο καλύτερος συνδιασμός με ένα Mac είναι ένα iPad.
Το Budget μου για την αγορά του λάπτοπ είναι γύρω στα 2.000 - 3.000 ευρώ.
Τέλος όσον αφορά τις λύσεις all in One, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζουν. Όντας χρήστης Dell Inspiron All in One, δεν είχα και την καλύτερη εμπειρία όσον αφορά την λειτουργία της οθόνης αφής σε Illustrations κτλ. Αλλά δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο λάπτοπ είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα..
Εμπιστεύομαι πολύ την κρίση και την γνώμη σας, οπότε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 εβδομάδες

Καλησπέρα Γιώργο, σε αυτή την κατηγορία τιμής τόσο ένα Windows όσο και ένα Apple laptop θα σε καλύψουν. Eάν θες να μπεις στο οικοσύστημα της Apple τότε ο συνδυασμός ενός MAC και ενός ipad είναι ιδανικός..ειδικά εάν έχεις και κάποιο iphone. Μία τέτοιο επιλογή θα ξενίσει λίγο στην αρχή καθώς τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά, μπορείς να ρίξεις και μία ματιά στον οδηγό μας εδώ. Εάν σε ενδιαφέρει το σχετικά μικρό μέγεθος, βάρος και η μεγάλη αυτονομία σε μπαταρία τότε ένα MacBook Pro με τον M2 Pro επεξεργαστή θα είναι ιδανικό. Εάν θες ένα Windows laptop το οποίο δεν θα το μεταφέρεις συχνά και σε περιορίζει το software που χρησιμοποιείς τότε μπορείς να δεις αυτό της Lenovo. Εναλλακτικές επιλογές μπορείς να βρεις και στον σχετικό οδηγό αγοράς μας εδώ.