Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑγορά laptop για επαγγελματική χρήση
GeorgeCh ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα! 
Θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά laptop το οποίο προορίζεται για επαγγελματική χρήση, ταυτόχρονη εκτέλεση 4-5 προγραμμάτων (παρακολούθηση χρηματιστηρίου, multy videoconference, παρακολούθηση mail, αναζήτηση στο web κτλ.) σχεδόν 24/7. Προτιμώ επεξεργαστή i5 (για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος, εκτός εαν θεωρείτε οτι θα κερδίσω αρκετά παραπάνω εαν πάω σε ι7) και μνήμη τουλάχιστον 8gb. Σημειώνω ότι δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια.
Παρακαλώ να μου προτείνετε τις οικονομικότερες λύσεις με αυτές τις προδιαγραφές αλλά και τις πλέον αξιόπιστες (άρα και ακριβότερες!).
Σας ευχαριστώ πολύ και συνεχίστε την καλή δουλειά!
Γιώργος

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιώργο.

Αυτό το laptop στα 700 ευρώ έχει πολύ καλή απόδοση σε πολύ καλή τιμή. Και είναι πολύ κοντά στο κόστος με μοντέλα με i5 και 8GB RAM, που κυμαίνονται γύρω στα 650 ευρώ.

Η αξιοπιστία δεν έχει καμία άμεση σύνδεση με την τιμή. Υπάρχουν laptop των 3.000 ευρώ που χαλάνε στο τρίμηνο, και μοντέλα των 500ων ευρώ που κρατάνε 10 χρόνια.

GeorgeCh απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ.
Παρατήρησα οτι έχει δύο πυρήνες. Προτείνεις i7 με δύο πυρήνες ή i5 με τέσσερις;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν υπάρχει laptop με i5 με τέσσερις πυρήνες. Μόνο οι ακριβοί i7 έχουν τέσσερις πυρήνες, σε μοντέλα άνω των 1000ων ευρώ.

GeorgeCh απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ!

GeorgeCh απάντησε πριν 8 έτη

Τελικά κατέληξα σε αυτά τα δύο: αυτό που μου πρότεινες και [url=http://www.e-shop.gr/laptop-msi-gp72-2qe-056nl-173-fhd-intel-core-i7-5700hq-8gb-1tb-nvidia-gtx950m-2gb-windows-10-p-PER.908224]αυτό[url].
Μπορείτε να που πείτε την διαφορά ισχύος ανάμεσα στους δύο επεξεργαστές; (ουσιαστικά αξίζει η διαφορά τιμής;)
Και κάτι ακόμα: Θέλω με την αγορά να προσθέσω έναν SSD. Αν το κάνω μόνος, χάνω την εγγύηση; Αν ναι, πώς πρέπει να γίνει;
Και πάλι ευχαριστώ πολύ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το laptop των 1049 ευρώ είναι σημαντικά ισχυρότερο, αλλά εφόσον δεν θα τρέχεις επαγγελματικά προγράμματα τύπου Photoshop, Premiere, AutoCAD, προσωπικά το θεωρώ υπερβολή να δώσεις τόσα χρήματα.

Θα πρέπει να πας το laptop σε εξουσιοδοτημένο service για να σου τοποθετήσουν τον SSD χωρίς να χάσεις την εγγύηση.