Effie Tzoumani ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα και από μένα.
Γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που έχει εξαντληθεί, έχω διαβάσει και το αναλυτικό άρθρο για αγορές ανά μπάτζετ. 
Ενδιαφέρομαι και εγώ να αγοράσω λαπτοπ μέχρι 500 ευρώ για καθημερινή χρήση. Αν έχω καταλάβει καλά τα lenovo 15'' με i3  είναι αρκετά ανταγωνιστικά σε αυτά τα χρήματα, με προβληματίζουν όμως τα 2.5 κιλά βάρος γιατί με ενδιαφέρει η συχνή μεταφορά. Επίσης αναρωτιόμουν αν σε αυτά τα χρήματα υπάρχει καμιά ποιοτική διαφορά στις οθόνες ανά εταιρία γιατί θα τον χρησιμοποιώ για πολύωρο διάβασμα και εργασίες. Τέλος πόσο σημαντικό είναι να είναι αυτόνομη η μνήμη της κάρτας γραφικών?
Ευχαριστώ πολύ :)

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Έφη,

Αυτό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ σε αυτή την κατηγορία τιμής, με βάρος 2,1 κιλά. Δεν θα βρεις πιο ελαφρύ στις 15 ίντσες, και τα μοντέλα με μικρότερη οθόνη είναι πιο ακριβά για τις ίδιες δυνατότητες.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής η βασική διαφορά είναι αν η οθόνη είναι matte ή ανακλαστική. Οι ανακλαστικές οθόνες έχουν καλύτερα χρώματα, αλλά οι matte δεν αντανακλούν το περιβάλλον, και είναι πιο εύχρηστες σε εξωτερικό χώρο ή με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού.

Το πρόβλημα είναι πως τα περισσότερα e-shop δεν γράφουν στις προδιαγραφές τι τύπος είναι η οθόνη, θα πρέπει είτε να ρωτήσεις τηλεφωνικά, αν γνωρίζουν, ή να δεις laptop σε κάποια έκθεση.