Miltos Belmont ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερίζω την ομαδάρα.Λοιπόν σκέφτομαι κάποια στιγμή να αγοράσω καινούρια οθόνη.Τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι: σίγουρα 144hz 24".Τα specs μου είναι : 1060 6gb , i5 7500 kaby lake , 8bg ram.Είναι αρκετά τα specs  για να σηκώσουν  144hz?Τι σύνδεση υποστηρίζει τέτοιο ρυθμό ανανέωσης?Γενικά πρέπει να ξέρω και κάτι άλλο?

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Μίλτο

Στους περισσότερους τίτλους θα μπορέσεις να πιάσεις τα αντίστοιχα FPS με τις ανάλογες ρυθμίσεις. Επίσης, με τους νέους drivers, οι Nvidia κάρτες υποστηρίζουν Freesync.

Το ποια έξοδος υποστηρίζει τα 144hz εξαρτάται από την κάρτα σου. Πρέπει να ρίξεις μια ματιά στη σελίδα της συγκεκριμένη υλοποίησης.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτή την οθόνη.

Miltos Belmont απάντησε πριν 4 έτη

Θα έχει μεγάλες διαφορές από το gsync?
έχω την 1060 asus dual oc 6gb.Αρα δεν έχει ένα στάνταρ έξοδο που να τα υποστηρίζει αλλά εξαρτάται από την κάρτα?
Όσο για τα panels τι διαφορά έχουν μεταξύ τους και για ποια χρήση είναι καλύτερο το καθένα? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία. Το Gsync υποστηρίζεται κυρίως από πολύ ακριβές οθόνες, οπότε έτσι κι αλλιώς, είναι εκτός επιλογής στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ναι, ακόμα και αν μια έξοδος σαν τεχνολογία έχει κάποιες δυνατότητες, δεν σημαίνει πως θα το υποστηρίζει και η κάρτα. Γι αυτό είναι καλό να κοιτάμε πάντα τα χαρακτηριστικά της κάρτας.

Δεν βλέπω κάποια σχετική πληροφορία για τη δική σου κάρτα, οπότε επέλεξε την ασφαλή επιλογή του Display Port. Εξάλλου, η Nvidia μόνο μέσω DP υποστηρίζει το Freesync.

Τα VA panel έχουν συνήθως χειρότερες γωνίες θέασης και χρώματα, αλλά υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης σε λογικό κόστος. Αυτό τα κάνει ιδανικά για gaming.

Τα IPS έχουν καλύτερα χρώματα και γωνίες θέασης, αλλά τα μοντέλα με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης είναι ιδιαίτερα ακριβά. Τα προτιμάμε συνήθως για γενική χρήση ή χρήση γραφείου.

Miltos Belmont απάντησε πριν 4 έτη

Σε περίπτωση που δεν τα σηκώσει τα 144 η κάρτα γραφικών μπορώ να χρησιμοποιήσω την οθόνη στα 60??

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δεν μπορώ να αναλύσω τον κάθε τίτλο χωριστά. Ωστόσο, υπάρχουν benchmarks για κάθε παιχνίδι που μπορεί να σε ενδιαφέρει.

Οι περισσότερες οθόνες 144Hz δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης. Επίσης, οι νέοι driver της Nvidia υποστηρίζουν και Freesync, ώστε να γίνεται αυτόματα συγχρονισμός μεταξύ κάρτας γραφικών και οθόνης.